reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Mata, śliczna czapeczka...zdolniacha z ciebie :tak:. Ja kiedyś umiałam posługiwać się szydełkiem, ale już zapomniałam, jak to się robi. W czasie ciąży za to mnie naszło, żeby wyszyć małemu obrazki do pokoiku. I teraz wiszą u niego na ścianie oprawione w ramki.

Kupiliśmy fotelik. Pojechaliśmy z małym do sklepu, pooglądaliśmy, pomierzyliśmy. Na początku chcieliśmy ten Gracco, ale na żywo nie podobał mi się aż tak bardzo. Zresztą okazało się, że nie da rady zamontować go w naszym samochodzie tyłem do kierunku jazdy...mamy za krótkie pasy bezpieczeństwa (podobno wszystkie japońskie samochody tak mają). W internecie znależliśmy jeszcze fotelik Concord. Ten ma sprytny sposób montażu tyłem, dziecko jest dość mocno odchylone (tzn. w pozycji półleżącej). Ma całkiem niezłe wyniki w testach bezpieczeństwa. Obejrzeliśmy jeszcze na żywo w sklepie, Krzyś siedzi w nim wygodnie i bezpiecznie, przypięty pięciopunktowymi pasami. Bardzo stabilnie można go zamontować w samochodzie. Jestem bardzo zadowolona. No i starczy na jakis czas. Następny będzie pewnie do 36kg.
Fotelik jest taki:
Świat Dziecka - Ultimax 2007 Style Collection
https://ssl.allegro.pl/item445378785_fotelik_samochodowy_concord_ultimax_pure_2007.html

Joanna fajny fotelik. Kurcze muy też mamy krótkie pasy w aucie :baffled: i mam nadzieję, że się nie okarze, że musimy auto zmienić :baffled:

Marta mój M bardzo by się ucieszył jakby się okazało, że trzeba auto zmienić nawet z powodu pasów. ;-):-D Narazie to ja go stopuję, bo on już by kupił inne. Nie możemy się tylko dogadać co do rodzaju bo on chce kombi a ja vana.

Może i fajny ten fotelik ale ta cena jest nie fajna . My rzadko jeździmy samochodem więc raczej szkoda mi takiej kasy

My nawet nie mielismy takiej kasy jakbysmy chcieli i kupilismy bardzo zwykły fotelik:zawstydzona/y: ale narazie mała i tak w nim chyba nie pojezdzi, bo nie moge ustawic fotelika tyłem...:zawstydzona/y: własnie za krotkie pasy... i przez to ja bym najchetniej zmieniła auto, ale niestety prioretetem jest mieszkanie:zawstydzona/y: a cierpie na vectre, ale ta starsza wersja, no chyba, ze dzis wygramy w totka to wtedy kupie sobie ta najnowszą:-p:-p:-p

Kasiu cena nie za fajna ale ta bardzo tanie są jakieś dziwne i wydają się mało wygodne :sorry2: najważniejsze, żeby malutka wygodnie siedziała i nic ją nie gniotło, bo w nosidłku nie dość, że jak jest w kombinezoniku, to wystajej heh główka, to ledwo idzie ją wcisnąć, a jak już siedzi, to jedynie głową może ruszać :baffled:

reklama
Mata... piszesz dokładnie o mojej małej:-p
ten mój fotelik chyba jest za bardzo na siedząco jeszcze choc niby to półlezaca pozycja... wiec jeszcze chwilke pomeczymy sie w nosidełku:zawstydzona/y:
To nasz fotelik:
sw7beb.jpg

Do góry