reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Z moich obserwacji wynika, że chociaż jeden smoczek na początku warto mieć (i dlatego też zamierzam kupić). Przydaje się, jak dziecko jest niespokojne, złapie jakieś choróbsko (puk, puk;-)) itd. Wtedy smoczek do dziuba, kołysanie i szybciej marudzenie przechodzi:tak:

reklama
Moja teściowa - stomatolog - stanowczo zakazuje smoczka :-( Bratanek mojego męża nie używał w ogóle, nie wiem, czy nam uda się przemycić (teściowa mieszka 15 km od nas, pracuje z nami i na pewno będzie częstym gościem w naszym domu po urodzeniu maleństwa)

Z tego co pamiętam to raczej nam zabraniali w szpitalu smoka . Potem miałam ale jak tylko odstawiłam małą od cyca to i smoczek był już niepotrzebny.

Przy pierwszym dziecku tez zabronili ma w szpitalu smoka, a maly tak sie wykrecal i krzyczal ze myslalam iz zwariuje. Potrzebowal na ukojenie i szybko sie z nim rozstalismy. Corka tez uzywala tylko na poczatku.

agacina wiem ze sa przeciwnicy smoczka, ze to moze szkodzi na zgryz, ale moje dzieci maja swietny zgryz. I nie mam przekonania do tej teori

Ja postanowilam kupic smoczek i powiem ze juz sie za tym rozgladalam, czasem lepiej dac smoka niz dziecko ma wisiec u piersi, a potem pekaja brodawki.

Jeden smoczek znajduje się na mojej liście zakupów dla maluszka. Bez względu na to czy się przyda czy nie. Dla Kacpra też miałam niestety okazał się bezużyteczny bo on od paczątku na smoczki wszelkiego rodzaju reagował odruchem wymiotnym:szok: Jedyne co tolerował to cycusia mamusi:-D
W szpitalu natomiast był kategoryczny zakaz używania smoczków:tak:

Fajnie by było Agusia :tak:
Ja bym chciała, żeby mój szkrabek wyskoczył troszkę szybciej niż mam termin, najlepiej 23 czerwca, bo to dzień ojca :-);-) tatuś byłby przeszczęśliwy i dla dzidków juz prezent z głowy by był:-D

reklama
Ja tez bym wolała wcześniej . Nie znam osób spod znaku bliźniąt a może któraś z Was zna ? Jaki to znak ?

Do góry