reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Dobra ja jestem z pod blizniat, moja tesciowa, moja kolerzanka najblizsza. Mamy tedecje do otaczania sie tym znakiem. Jestesmy bardzo ciekawi swiata, lakniemy wiedze(ktorej zawsze nam malo ).
Kochamy towarzystwo, uwielbiamy gadac;-).
Mamy swietnia wyobraznie
A wat to ja nie znam:sorry2:.

reklama
Odnosnie smoczkow-ja dostalam tu od ginki w czasie pierwszej ciazowej wizyty-smoczek(jakis dentystyczny) i pudeleczko z mascia na odparzenia.A butelke ostatnio kupilismy,bo byla bardzo przeceniona-normalnie jeszcze o butelkach nie myslalam.Ale w takim razie jedna juz w razie czego bedzie:-)

Dzięki Magdziara :-) i Mata - kow za adres. Skorzystam :tak:
Mam jutro spotkanie ze swoją położną to też mi coś podpowie.
A co do wózka Tako to rzeczywiście minusem jest waga, może podsuniecie mi jeszcze jakieś pomysły, zależy mi na dużej gondoli, przerabianej na spacerówkę i pompowanych kołach.
Pozdrowionka ;-)

Ja się zastanawiam nad 4 modelami. Bartatina, Ballerina (spacerówka 12 kg, a gondolka 13 kg), Kortina i Marita. Zobaczymy, który w testach wypadnie najlepiej ;-)
Podobają mi się też inne modele, tylko te ceny ...

Właśnie ceny są kosmiczne :-D:szok:
Ważne by wózek miał atest no i był funkcjonalny, cena zależy przede wszystkim od firmy.
Moja cioteczna siostra ma CHICCO i jest zadowolona,ale zapłaciła ok 3000 zł. No cóż jest 3 funkcyjny. Wcześniej czytałam, że ktoś miał problem ze złożeniem i z instrukcją. Ja stawiam na tańsze dlatego myślałam o TAKO.
Mata-kow sprawdzę te wózeczki może zmienię zdanie.Dzięki za podpowiedź;-)

Kasiu, mój Małż jest spod znaku bliźniąt :-) Bardzo udany model ;-):-D

Magdziarko, co do smoczka, to ja miałam jakąś reklamówikę, chyba Aventu. Potem jeszcz kupiłam Nuka, ale właściwe bardzo mało używany, bo Wojtek wolał zawsze kciuka. Na szczęście nigdy dużo nie ssał.

A my wczoraj kupiliśmy na allegro sprawdzony model przewijaka :-) Nie uważam, żeby był jakiś najpiękniejszy, ale za to bardzo praktyczny.

Mieliśmy właśnie taki przy Wojtku, ale trochę sie zdezelował (a właściwie Wojtek go zdezelował, bo popękało to obicie), więc czatowaliśmy na allegro na kolejny. I się udało. Bardzo polecam przewijak w łazience, bo jest bieżąca woda, łatwiej wszystko umyć. A w szczególności polecam mamom chłopców, bo chłopaczki to mają czasem niezły zasięg sikania. :-D
SUPER PRZEWIJAK na STELAŻU ZOBACZ BO WARTO !!! (312052852) - Aukcje internetowe Allegro

Mamoot ...ja nawet nie myślałam o takim przewijaku. A i tak w mojej łazience jak dojdzie jeszcze wanienka to już prawie my się tam nie zmieścimy. Mam nadzieję obejść się bez takiego udogodnienia. Mały po kąpieli do pokoju i przewijanie i przebieranie i inne czynności tam się właśnie odbędą. Jakoś dam radę.
Ale ten przewijak fajny pomysł;-)

Magdziarko, ja przy Wojtku koniecznie chciałam mieć wszystko do przewijania w łazience, bo podpatrzyłam takie rozwiązanie u koleżanki i bardzo mi się spodobało, że można od razu umyć ręce i wszystko jest tak jakoś wygodnie. I mamy cieplutką łazienkę.
A że jak wiesz najlepsze są sprawdzone rozwiązania, to nie kombinujemy, tylko powtarzamy.
A swoją drogą ja też mam mikro-łazienkę (jak to w starych kamienicach) - mieści się wanna, pralka i umywalka na styk i akurat jest miejsce, żeby się obrócić.:-) Chyba tam jest ze 3,5 - 4 m2.

reklama
Zmienię temat;
Dzisiaj w tvn-ie słyszałam o chodzikach - same negatywne opinie - jakiś koszmar, że w ogóle coś takiego sprzedają :szok:

Do góry