reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Tako mają jedną wadę: są strasznie ciężkie.:tak: Ale jeśli nie będziesz musiała dźwigać wózka na ktoreś tam piętro to ok ;-)

reklama
Ja mam narazie z wózków dwóch faworytów pierwszy to chicco s3 trio a drugi bebe confort high trek , chicco oglądałam na żywo, pojeździłam nim po sklepie fajny zwrotny wózeczek, nie jest bardzo ciężki, materiał przyjemny, gondolka tylko wydaje mi się odrobine mała, ponoć dobrze amortyzuje na wybojach, natomiast bebe confort jeszcze nie miałam przyjemności pojeździć i "pomacać" co i jak ;-)ale to kwestia czasu. Może ma któraś z was do czynienia albo słyszała opinie nt "moich"
wózków, chętnie poczytam :tak:

ja zastanawiam się nad wózkiem Marita. oglądałam Go w sklepie i myslę że jest idealny dla maluszka,a to że daszek trzeszczy przy otwieraniu.. no cóż.. każdy wydaje jakieś dźwięki i nie spotkałam wózka w którym chodziło by to bezgłośnie. zdecyduję się na maritę|:)

Ja byłam dzisiaj w sklepie iżuciłam okiem na wózki i nic mi się osobiście nie podobało. Ale ja nadal nie wiem czy kupuję nowy czy strary wystarczy:no:.

Chciałam Was zapytać w jakim rozmiarku kupujecie ubranka bo ja nie wiem ile kupić na 56,a ile na 62:sorry2:

Nie kupuję w ogóle ubranek na 56cm. Mój pierwszy syn urodził się 57 i to, co było na 56 było za małe i może z dwa tygodnie posłużyło. Biorąc pod uwagę, że musi wejśc jeszcze Pampers...chyba lepiej większe a i lato będzie więc w takim luźniejszym dziecku bedzie przewiewniej. Tak mi się wydaje;-)

ja wiekszosc ciuszkow zostawilam sobie w rozmiarze 62 na 56 mam chyba z dwa body ale watpie by to sie przydalo.lepiej kupic ciut wieksze.

decyzja odnosnie wozka odlozona na czerwiec:tak:

Ja z doświadczenia wiem że teraz napewno kupię trochę rzeczy w rozm. 56. Jak miałam urodzić Kacpra też myślałam że nie będą potrzebne i kupywałam ubranka od 62cm. Ale okazało się że były sporo za duże bo młody miał 51cm. I po porodzie musiałam ganiać do sklepu dokupywać ubranka bo we wszystkich się poprostu "topił"
Tak więc teraz nie powtórzę błędu. Uważam że lepiej mieć niż nie mieć.
Ale to moja opinia:-)

reklama
Ja kupuję 62, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy i raczej spodziewamy się, że nasza dzidzia też będzie długa :-) Mam 2 body w rozmiarze 56 (ale to z H&M, a oni mają zaniżoną rozmiarówkę) i jeden komplet body+śpioszki, tak na wszelki wypadek. Jeśli jednak urodzi nam się taki maluszek, to "awaryjny" zestaw będziemy mieli, a potem najwyżej mąż pogna do sklepu po kolejne :-) I tak jak Magdziara, ja też założyłam, że w luźniejszych ciuszkach małej będzie przyjemniej w razie upałów

Do góry