reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Magdziarko to i tak nie jest zła ta pensja - myślałam ze mniej nauczyciele biorą. ja myślałam trochę o takiej pracy bo to jednak tylko 18 godzin w tygodniu a kasa nie taka zła. tylko ze ja tylko moge iść do jakiejś szkoły uczyć ekononomicznych przedmiotów bo po AE jestem - tyle ze musiałabym uprawnienia dorobić ale ponoć można na stażu. Tylko na stażu ta kasa taka nie bardzo bo ponoc 800 zł - dlatego się zdziwiałam że taką kaskę podajesz bo to w sumie nie jest tak mało!!! No chyba że mam błedne wyobrazenie o pracu nauczyciela (w kwestii tych godzin)

Rzeczywiście na stazu masz bardzo mało i to wszystko zalezy od liczby godzin. Pensum czyli podstawa to 18 godzin lekcyjnych ale np na moją pensję, którą podałam składa się 25 godzin lekcyjnych prowadzonych w tygodniu( bo tyle można maksymalnie) plus wychowawstwo ( płatne 40 zł) plus dodatek motywacyjny ( mam jeden z najwyższych w szkole 150 zł bo prowadzę kółko teatralne itp) tak więc sama podstawa to marnizna.Ale w sumie ja nie narzekam te 24 godziny( klasówki do domu itp) i opieka nad klasą ( dziennik i inne) to wychodzi, że pracuję normalnie jak każdy. W sumie zawsze byłam na 8ą nawet jak zaczynałam o 9ej bo zawsze coś musiałam skserować przygotować, sprawdzałam czy moi wychowankowie dotarli. Po skończonych lekcjach też zawsze było cos. Na dodatek prowadzę koło teatralne po lekcjach, jestem w komisji stypendialnej..itp. Ale kocham to co lubię i to jest najważniejsze :-)

Limba ten Twój wózeczek to Chicco?Bardzo mi się podoba:-)

Magdziarko pracowita mróweczka z Ciebie, ale masz rację najważniejsze, że robi się to co się lubi:tak:ja tez polubiłam swoją pracę (choć atmosfera i koleżanki często i gęsto przesadzają i jest nie do wytrzymania taka burza z piorunami - jak czasem kogoś najdzie), ale ogólnie nie narzekam:tak:

Limba ja tez lubię takie kolorki - wózeczek mam koloru kawy z mlekiem

Mój wózeczek i łózeczko to z firmy Graco,i chyba nie taki drogi.Wózek z fotelikiem 200f a łóżeczko 78F.Poczatkowo chciałam kupic tylko fotelik bo inaczej nie wydaliby mi dziecka ze szpitala a wózek pózniej,moze jakis bardziej bajerancki-ale w komplecie wychodzi taniej.I nie żałuje,normalnie chodze i wącham-lubie zapach nowych rzeczy:happy:

Dziewczynki wczoraj bylismy u teściów pod wieczór- wysyp komarów:szok::szok:
Dzisiaj postanowiliśmy się pozabezpieczać, ponieważ jeździmy tam często. I tak kupilismy dla siebie Bayerpel( na ubrania i skórę) dla Olka Off Delicate bo od 6 lat i mój wspaniały mąz znalazł takie cudo. Możemy wziąć do teściów albo używać w domku i wtedy nie trzeba do gniazdka wsadzać tych zapachowych, co do uzywania których przy dzieciach lekarze mają podzielone zdania. Może te produkty nie są tanie ale taki Raid z wymienianym wkładem to koszt 20 zł i za kilka tygodni trzeba kupić następny a to jest według mnie super
back.gif
01880.20.jpg
Urządzenie odstraszające owady do gniazdka Urządzenie stacjonarne (do kontaktu) odstraszające owady dzięki wykorzystaniu działania ultradźwięków. Zasięg do 25 m2.

Urządzenie Chicco Zanza No dzięki wykorzystaniu ultradźwięków odstrasza owady bez oddziaływania na ludzi czy zwierzęta domowe. Pracuje cicho, jest ekologiczne i w pełni bezpieczne. Urządzenie w wersji do użytku wewnętrznego (podłączane do gniazdka elektrycznego) ma zasięg działania do 25m2.

cena 46 zł

Ewentualnie takie coś dla tych, którzy nie mają moskitiery do wózka bądź mają działkę i ogród:
01881.20.jpg
Przenośne urządzenie na baterie odstraszające owady dzięki wykorzystaniu działania ultradźwięków. Zasięg do 3 m2.

Urządzenie Chicco Zanza No dzięki wykorzystaniu ultradźwięków odstrasza owady bez oddziaływania na ludzi czy zwierzęta domowe. Pracuje cicho, jest ekologiczne i w pełni bezpieczne. Urządzenie w wersji do użytku zewnętrznego (zasilane baterią) ma zasięg działania do 3 m2. Dzięki specjalnemu klipsowi łatwo przymocować je do ubrania lub wózka dziecięcego.

Cena: 51.00 PLN</B>

fajne te odstraszacze.. Mnie po tych zapachowych do kontaktu to głowa boli a moskitery nie zakladam bo wtedy jaos tak malo powietrza wpada. Musze mezwoi pokazac to cudo..

A nawet czytałam teraz na necie że np Raida nie można używać przy maluszkach. A i doczytałam że to cudo Zanza No skutkuje

Dzisiaj dostaliśmy wiadomość od znajomego, że załatwi nam bartatinę juz za 830 zł :-) czyli 100 zł mniej niż normalnie u mnie w sklepie :tak: i na wózeczek będziemy czekać ok. tygodnia :-)

Po mału wszystko się samo jakoś załatwia :sorry2: oby z porodem też tak było:-D:-D:-D

My kupujemy taką wanienkę, jak Magdziarka - żeby nie trzeba było wody nosić.
Limba, śliczne kolorki wózka.:-)

reklama
Do góry