reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Wygląda na to, że wszystkie się już powoli zbliżamy do posiadania "maluchowej bazy";-). Dziś mój dzielny małżon poskręcał komodę ikeowska- niby banał, ale się dwie godziny meczył, jeszcze nie do końca wiadomo w którym kącie stanie, ważne, że gotowa już:-). .

a jaką kupiliście?
myśmy wzięli już złożoną, po niższej cenie (przy kasach jest takie miejsce z przecenionym towarem) i P. się cieszył,że nie musi jej skręcać :-D

Dziewczyny, czy planujecie wozić swoje Maluszki w wózkach z budkami, czy raczej odpinać budkę (w upały) i zamiast tego korzystać z parasolki? Czy to prawda, że takie maleństwo powinno obowiązkowo jeździć w wózku z budką? Wydaje mi się, że pod parasolką jest chłodniej i przewiewniej, ale oczywiście nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku :-)

Oj laseczki ja to tak liczę na to becikowe - ja dostanę 1000 zł i jeszcze 1000 od kochanego pana prezydenta miasta krakowa.

Magdziarko a jaki ty masz stopień nauczycielski ze taka stawka? To jest dyplomowany czy już tez mianowany czy jak mu tam?
Ja mam teraz na L4 2400 wiec niby nie powinnam narzekać - maż zarabia 2500-3000 wiec razem mamy ponad 5000 ale powiem wam ze to się tak rozchodzi że szkoda gadać. W hipermarkecie to co tydzień zostawiam 300 zł. Sajgon jakiś. Gdzie te czasy co za 100 zł się zakupy robiło. :wściekła/y: A benzyna jest taka droga ze nawet mi się tankowac nie chce..... bo od razu doła łapię a rachunki to 1000 zł co miesiac (ponad 400 zł czynszu woła o pomnstę do nieba) - do tego leki dla Marysi, jej kosmetyki (ma azs), lekarze, i mało ci zostaje. Nie wiem co będzie jak mi sie macierzynński i urlop skończy. Będę musiała coś znaleść takiego dorywczego żeby chociaż tego tysiaka dorobić.....

Głuszku zrabiam te 1300 - 1400 bo jestem dopiero kontraktowym. Zaczęłam robic awans ale ciąża go przerywa, więc będę musiała zacząć od nowa. Na szczęście dostajemy w czerwcu jakieś 500zł na wczasy pod gruszą, jesienią ok 500zł doifinansowanie do wypoczynku dzieci no i 13ę . W tym roku juz się nie załapię na 13ę bo w listopadzie skończy mi się macierzytński i pójdę na wychowawczy...ale to nic. U mnie za to mąz zarabia trzy razy tyle co ja . Dzięki Bogu. Ale spłacamy działkę budowlaną, drugie mieszkanie wykupiliśmy( też spłacamy kredyt) w którym babcia mieszka...no i tak jak piszesz...benzyna utrzymanie jak u każdego....Na szcęscie zawsze na jakieś przyjemności się znajdzie:-D

Dziewczyny;
napiszę ogólnie - wszystko piękne i przez komputer pachnie Dzidziusiem :-)
ja w piątek kupiłam kilka rzeczy i okazało się,że to jeszcze nie wszystko... Wiem,że poruszany był ten temat ale może jeszcze raz zapytam - na czym będziecie Stawiały wanienkę ? Te stojaki jakie było dane mi widzieć były jakieś taki niestabilne i nie mam koncepcji gdzie ta wanienka mam stać

Gdybym miała zwykłą to w wannie tylko nie wiem czy bym dała radę się przychylić lub na stole.Ale w związku z tym, że nie chcę nosić wanienki w tę i we wtę kupuję taka na wannę...:tak:;-)

Kwadratowa wanienka dla dziecka nakładana na wannę firmy Tega.
Pasuje na standardowe wanny: wymiary otworu w zakresie 52 cm - 62 cm.
Wymiary wanienki 79/67 cm.

Dziewczyny, czy planujecie wozić swoje Maluszki w wózkach z budkami, czy raczej odpinać budkę (w upały) i zamiast tego korzystać z parasolki? Czy to prawda, że takie maleństwo powinno obowiązkowo jeździć w wózku z budką? Wydaje mi się, że pod parasolką jest chłodniej i przewiewniej, ale oczywiście nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku :-)

Budka obowiązkowo według mnie można ją położyć ale zawsze mniej tegto wiatru wpada a te malutkie uszka sa takie wrażliwe...więc myślę, że na początek z budką:tak:

A ja właśnie zamówiłam pościel i juz nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie. Mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu :tak: przygotowałabym wtedy wszystko i z głowy ;-):-) później tylko wózek, przewijak, wanienka no i kosmetyki i z głowy :-) no i czekam, aż ciocia przyjedzie z ubrankami ;-)

iwoszku:

magdziarko Twoją wanienkę się "opiera" o brzegi wanny, prawda?
Ja sie zastanawiam jeszcze nad:

big_onda_evolution2.jpg

Stelaż na wanne jest moim zdaniem bombowy, tylko mi sie nie podoba, że wanna profilowana w srodku....

Tak behemotku opiera się...przynajmniej mąż tak mówi bo to on oglądał i mierzył. Tez brałam pod uwagę prezentowaną przez Ciebie Ondę ale jest droższa i ma ten skos, którego ja nie chciałam. POza tym wanna pewnie mi posłuzy ile 1/2 roku bo jak maluszek siedzi to juz można w wannie go kąpać normalnie:-)

Tutaj ta wanna: Calineczka Artyku

Magdziarko to i tak nie jest zła ta pensja - myślałam ze mniej nauczyciele biorą. ja myślałam trochę o takiej pracy bo to jednak tylko 18 godzin w tygodniu a kasa nie taka zła. tylko ze ja tylko moge iść do jakiejś szkoły uczyć ekononomicznych przedmiotów bo po AE jestem - tyle ze musiałabym uprawnienia dorobić ale ponoć można na stażu. Tylko na stażu ta kasa taka nie bardzo bo ponoc 800 zł - dlatego się zdziwiałam że taką kaskę podajesz bo to w sumie nie jest tak mało!!! No chyba że mam błedne wyobrazenie o pracu nauczyciela (w kwestii tych godzin)

Ja tez bym chciała, żeby mój M zarabiał 3x tyle co ja wtedy spokojnie mogłabym siedzieć z maluszkiem w domku, a tak to na dwoje (później na troje) mamy 4000 zapłać rachunki, (gaz, prąd, telefony) samochód i jedzonko byłoby ciężko. Poza tym planujemy zmienić samochód więc przydałaby się jakaś pożyczka....
Jednak nie wiem ile jeszcze weźmie opiekunka (jedna mama pracuje a druga 120 km od nas) więc zobaczymy "w praniu"

reklama
Behemot- fakt kolorki ziemi ..najpiekniejsze:-):-)

Aniknulka-dziękuje:zawstydzona/y:

Cos mnie nosi dzis po domu,wyszorowałam pokój goscinny,teraz ledwo siedze tak mnie sciska w dołku.

Do góry