reklama
Wygląda na to, że wszystkie się już powoli zbliżamy do posiadania "maluchowej bazy";-). Dziś mój dzielny małżon poskręcał komodę ikeowska- niby banał, ale się dwie godziny meczył, jeszcze nie do końca wiadomo w którym kącie stanie, ważne, że gotowa już:-). .
a jaką kupiliście?
myśmy wzięli już złożoną, po niższej cenie (przy kasach jest takie miejsce z przecenionym towarem) i P. się cieszył,że nie musi jej skręcać
Dziewczyny, czy planujecie wozić swoje Maluszki w wózkach z budkami, czy raczej odpinać budkę (w upały) i zamiast tego korzystać z parasolki? Czy to prawda, że takie maleństwo powinno obowiązkowo jeździć w wózku z budką? Wydaje mi się, że pod parasolką jest chłodniej i przewiewniej, ale oczywiście nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku :-)
Oj laseczki ja to tak liczę na to becikowe - ja dostanę 1000 zł i jeszcze 1000 od kochanego pana prezydenta miasta krakowa.
Magdziarko a jaki ty masz stopień nauczycielski ze taka stawka? To jest dyplomowany czy już tez mianowany czy jak mu tam?
Ja mam teraz na L4 2400 wiec niby nie powinnam narzekać - maż zarabia 2500-3000 wiec razem mamy ponad 5000 ale powiem wam ze to się tak rozchodzi że szkoda gadać. W hipermarkecie to co tydzień zostawiam 300 zł. Sajgon jakiś. Gdzie te czasy co za 100 zł się zakupy robiło. A benzyna jest taka droga ze nawet mi się tankowac nie chce..... bo od razu doła łapię a rachunki to 1000 zł co miesiac (ponad 400 zł czynszu woła o pomnstę do nieba) - do tego leki dla Marysi, jej kosmetyki (ma azs), lekarze, i mało ci zostaje. Nie wiem co będzie jak mi sie macierzynński i urlop skończy. Będę musiała coś znaleść takiego dorywczego żeby chociaż tego tysiaka dorobić.....
Głuszku zrabiam te 1300 - 1400 bo jestem dopiero kontraktowym. Zaczęłam robic awans ale ciąża go przerywa, więc będę musiała zacząć od nowa. Na szczęście dostajemy w czerwcu jakieś 500zł na wczasy pod gruszą, jesienią ok 500zł doifinansowanie do wypoczynku dzieci no i 13ę . W tym roku juz się nie załapię na 13ę bo w listopadzie skończy mi się macierzytński i pójdę na wychowawczy...ale to nic. U mnie za to mąz zarabia trzy razy tyle co ja . Dzięki Bogu. Ale spłacamy działkę budowlaną, drugie mieszkanie wykupiliśmy( też spłacamy kredyt) w którym babcia mieszka...no i tak jak piszesz...benzyna utrzymanie jak u każdego....Na szcęscie zawsze na jakieś przyjemności się znajdzie
Dziewczyny;
napiszę ogólnie - wszystko piękne i przez komputer pachnie Dzidziusiem :-)
ja w piątek kupiłam kilka rzeczy i okazało się,że to jeszcze nie wszystko... Wiem,że poruszany był ten temat ale może jeszcze raz zapytam - na czym będziecie Stawiały wanienkę ? Te stojaki jakie było dane mi widzieć były jakieś taki niestabilne i nie mam koncepcji gdzie ta wanienka mam stać
Gdybym miała zwykłą to w wannie tylko nie wiem czy bym dała radę się przychylić lub na stole.Ale w związku z tym, że nie chcę nosić wanienki w tę i we wtę kupuję taka na wannę...;-)
Kwadratowa wanienka dla dziecka nakładana na wannę firmy Tega.
Pasuje na standardowe wanny: wymiary otworu w zakresie 52 cm - 62 cm.
Wymiary wanienki 79/67 cm.
Dziewczyny, czy planujecie wozić swoje Maluszki w wózkach z budkami, czy raczej odpinać budkę (w upały) i zamiast tego korzystać z parasolki? Czy to prawda, że takie maleństwo powinno obowiązkowo jeździć w wózku z budką? Wydaje mi się, że pod parasolką jest chłodniej i przewiewniej, ale oczywiście nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku :-)
Budka obowiązkowo według mnie można ją położyć ale zawsze mniej tegto wiatru wpada a te malutkie uszka sa takie wrażliwe...więc myślę, że na początek z budką
mata-kow
mama do kwadratu :)
A ja właśnie zamówiłam pościel i juz nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie. Mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu przygotowałabym wtedy wszystko i z głowy ;-):-) później tylko wózek, przewijak, wanienka no i kosmetyki i z głowy :-) no i czekam, aż ciocia przyjedzie z ubrankami ;-)
Tak behemotku opiera się...przynajmniej mąż tak mówi bo to on oglądał i mierzył. Tez brałam pod uwagę prezentowaną przez Ciebie Ondę ale jest droższa i ma ten skos, którego ja nie chciałam. POza tym wanna pewnie mi posłuzy ile 1/2 roku bo jak maluszek siedzi to juz można w wannie go kąpać normalnie:-)
Tutaj ta wanna: Calineczka Artyku
Tutaj ta wanna: Calineczka Artyku
Magdziarko to i tak nie jest zła ta pensja - myślałam ze mniej nauczyciele biorą. ja myślałam trochę o takiej pracy bo to jednak tylko 18 godzin w tygodniu a kasa nie taka zła. tylko ze ja tylko moge iść do jakiejś szkoły uczyć ekononomicznych przedmiotów bo po AE jestem - tyle ze musiałabym uprawnienia dorobić ale ponoć można na stażu. Tylko na stażu ta kasa taka nie bardzo bo ponoc 800 zł - dlatego się zdziwiałam że taką kaskę podajesz bo to w sumie nie jest tak mało!!! No chyba że mam błedne wyobrazenie o pracu nauczyciela (w kwestii tych godzin)
Ja tez bym chciała, żeby mój M zarabiał 3x tyle co ja wtedy spokojnie mogłabym siedzieć z maluszkiem w domku, a tak to na dwoje (później na troje) mamy 4000 zapłać rachunki, (gaz, prąd, telefony) samochód i jedzonko byłoby ciężko. Poza tym planujemy zmienić samochód więc przydałaby się jakaś pożyczka....
Jednak nie wiem ile jeszcze weźmie opiekunka (jedna mama pracuje a druga 120 km od nas) więc zobaczymy "w praniu"
Jednak nie wiem ile jeszcze weźmie opiekunka (jedna mama pracuje a druga 120 km od nas) więc zobaczymy "w praniu"
reklama