reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
O kasie nic nie mówcie, bo my zazwyczaj wszystkie przelewy puszczamy w jeden dzień (rachunki, szkoły itp.) i jak widzę jaka kwota wylatuje z konta, to mi się słabo robi
Hmm, ale kto ma za dużo kasy? Bo ja jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś mówił, że nie wie co z nią robić
Hmm, ale kto ma za dużo kasy? Bo ja jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś mówił, że nie wie co z nią robić
kasiau30
Czerwcowa mama'08
Oj dziewczyki ja sobie remont wymyśliłas i mi pęklło 2 razy tyle niż myślałam poza tym tak jak zakupky dla małej to specjalnie robiłam po trochu żeby od razu mi kaska nie poszła , miałam jeszcze zrobić łazienkę ale chyba sobie daruję bo już mam dosyć bałaganu a o kasie nie wspomnę. Jedno nadchnienie w domku i wymyśliłam malowanie w przedpokoju i listewki i od tak 200 stłówki poszły ale za to mam czysto.
agusia04
Czerwcowa mama'08
Moje drogie zawsze znajdzie się jakaś dziura do załatania. A rachunki jak płacę to też za głowę się łapię. Dobrze z jednej strony, że M ma teraz drugą pracę to będzie można poszaleć i załatać owe dziurki.
Ale narzekać nie mogę na szczęście. Jak przypomnę sobie jak to było z kasą krucho jak z Kacprem byłam w ciąży to teraz nawet nie chcę narzekać. A wtedy wszystko nam runęło, chociaż decyzja o dziecku była przemyślana a tutaj nagle niespodzianki finansowe nam powyskakiwały. Szok. Ale co tam było minęło.
A teraz pochwalę się Wam moim wczorajszym nabytkiem. Byliśmy na giełdzie i kupiłam takie cosik.
Angelcare-Captiva POJEMNIK NA PIELUSZKI 2XGRATIS (356047433) - Aukcje internetowe Allegro
za UWAGA 10zł. Kosz nowy z orginalnym nierozpakowanym wkładem tyle, że był przybrudzony. Ale w domku wyszorowałam i wygląda jak nowy. Wcześniej nawet nie planowałam kupna ale za te pieniądze
Ale narzekać nie mogę na szczęście. Jak przypomnę sobie jak to było z kasą krucho jak z Kacprem byłam w ciąży to teraz nawet nie chcę narzekać. A wtedy wszystko nam runęło, chociaż decyzja o dziecku była przemyślana a tutaj nagle niespodzianki finansowe nam powyskakiwały. Szok. Ale co tam było minęło.
A teraz pochwalę się Wam moim wczorajszym nabytkiem. Byliśmy na giełdzie i kupiłam takie cosik.
Angelcare-Captiva POJEMNIK NA PIELUSZKI 2XGRATIS (356047433) - Aukcje internetowe Allegro
za UWAGA 10zł. Kosz nowy z orginalnym nierozpakowanym wkładem tyle, że był przybrudzony. Ale w domku wyszorowałam i wygląda jak nowy. Wcześniej nawet nie planowałam kupna ale za te pieniądze
Agusia ja też w zasadzie nie powinnam narzekac. Jak rodziłam Olka w czasach studenckich i nie pracowałam tylko liczyłam na mamę, a z grzeczności brałam tylko tyle żeby wystarczyło na najpotrzebniejsze rzeczy to dopiero było. Teraz rzeczywiście lepiej mi jest. Mam stały dochód - fakt nauczycielskie 1300 ale za to mąż ma więcej i generalnie nie ma żeby nie starczyło. Staram się też nie popadac w wariactwo i nie kupować wszystkiego dla maluszka - bo po co? Bez wielu rzeczy obejdę się bo to tylko moda na maluszkowe gadżety. Ale rzeczywiście opłaty są ogromne a życie i zakupy spożywcze to juz pomsta do nieba....ale niedługo 1000 zł becikowego nam wpadnieczas pomysleć na co je wydamy.
"Becikowe"
Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania.
"Becikowe"
Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania.
Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
- dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
- skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
- pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
mata-kow
mama do kwadratu :)
Ja oprócz becikowego, to pamiętam też o tym, że jestem ubezpieczona i mi wpadnie 1000, a mężulkowi to chyba 1600 :-) a poza tym, jak urodzę, to będę jeszcze studentką, więc wydębię zapomogę i u męża na uczelni też jak się należy, to będę brać. Kaska się przyda
no i oczywiście jeszcze zwrocik z podatku :-)
Cały wydałam ;dentysta( 450zł) , eeeg Olka(100zł) i neurolog ( 90zł razy dwa) i inne
reklama