reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
To ja sie też przyłączam do tego zbiorowego braku kasy. Wczoraj powiedziałam że nie będę już chodzić na zakupy!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tyle kasy sie wydaje, że głowa mała. Ale cóż nie ma wyjścia.

O kasie nic nie mówcie, bo my zazwyczaj wszystkie przelewy puszczamy w jeden dzień (rachunki, szkoły itp.) i jak widzę jaka kwota wylatuje z konta, to mi się słabo robi :baffled:

Hmm, ale kto ma za dużo kasy? Bo ja jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś mówił, że nie wie co z nią robić :-D

Oj dziewczyki ja sobie remont wymyśliłas i mi pęklło 2 razy tyle niż myślałam poza tym tak jak zakupky dla małej to specjalnie robiłam po trochu żeby od razu mi kaska nie poszła , miałam jeszcze zrobić łazienkę ale chyba sobie daruję bo już mam dosyć bałaganu a o kasie nie wspomnę. Jedno nadchnienie w domku i wymyśliłam malowanie w przedpokoju i listewki i od tak 200 stłówki poszły ale za to mam czysto.

Moje drogie zawsze znajdzie się jakaś dziura do załatania. A rachunki jak płacę to też za głowę się łapię. Dobrze z jednej strony, że M ma teraz drugą pracę to będzie można poszaleć i załatać owe dziurki.
Ale narzekać nie mogę na szczęście. Jak przypomnę sobie jak to było z kasą krucho jak z Kacprem byłam w ciąży to teraz nawet nie chcę narzekać. A wtedy wszystko nam runęło, chociaż decyzja o dziecku była przemyślana a tutaj nagle niespodzianki finansowe nam powyskakiwały. Szok. Ale co tam było minęło.

A teraz pochwalę się Wam moim wczorajszym nabytkiem. Byliśmy na giełdzie i kupiłam takie cosik.
Angelcare-Captiva POJEMNIK NA PIELUSZKI 2XGRATIS (356047433) - Aukcje internetowe Allegro

za UWAGA 10zł.:szok::szok::szok::szok: Kosz nowy z orginalnym nierozpakowanym wkładem tyle, że był przybrudzony. Ale w domku wyszorowałam i wygląda jak nowy. Wcześniej nawet nie planowałam kupna ale za te pieniądze:-D:-D:-D

Agusia ja też w zasadzie nie powinnam narzekac. Jak rodziłam Olka w czasach studenckich i nie pracowałam tylko liczyłam na mamę, a z grzeczności brałam tylko tyle żeby wystarczyło na najpotrzebniejsze rzeczy to dopiero było. Teraz rzeczywiście lepiej mi jest. Mam stały dochód - fakt nauczycielskie 1300 ale za to mąż ma więcej i generalnie nie ma żeby nie starczyło. Staram się też nie popadac w wariactwo i nie kupować wszystkiego dla maluszka - bo po co? Bez wielu rzeczy obejdę się bo to tylko moda na maluszkowe gadżety. Ale rzeczywiście opłaty są ogromne a życie i zakupy spożywcze to juz pomsta do nieba....ale niedługo 1000 zł becikowego nam wpadnie:-Dczas pomysleć na co je wydamy.

"Becikowe"

Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania.

Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  • dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  • skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  • pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
Klikając na te podkreślone możecie ściągnąc wnioski i sobie wydrukować

Ja oprócz becikowego, to pamiętam też o tym, że jestem ubezpieczona i mi wpadnie 1000, a mężulkowi to chyba 1600 :-) a poza tym, jak urodzę, to będę jeszcze studentką, więc wydębię zapomogę i u męża na uczelni też :-p jak się należy, to będę brać. Kaska się przyda :tak:

reklama
Do góry