reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ubranka są przepięknę!!!!!
Ja ostarnio kupiłam półśpoichy w H&M , ale brak aparatu i nie mam jak wstawić zdjątek.

reklama
magdziarko, czekam na wieści od wózkowca, na razie nie ma koloru, który wybralismy,
w sprawie wanny zasięgnę języka na szkole rodzenia (już w pon zaczynam!!!) tak samo- podoba mi sie onda, ale nie wiem czy te wybrzuszenia w środku dobre...

No,ja tak sie wystraszylam ewentualnego wczesniejszego porodu(w dodatku wczoraj czesto napinal mi sie brzuch),ze wrzucilam juz pierwsza serie ciuszkow do prania.Ktoras z Was pisala,ze najpierw pierze w zwyklym proszku,a potem dziecinnym,wiec ja tez na razie w zwyklym.W razie czego chociaz troche juz bedzie,najwyzej tesciowa dokonczy.
A moj M wzial sie dzis za malowanie pokoiku dla Majki-chyba przestraszyl sie moim suwaczkiem,ktory odlicza dni do porodu.:-)
Baaaardzo sie ciesze,ze cos sie juz ruszylo w naszych przygotowaniach.Najgorsze jest to,ze duze zakupy,czyli wozek,mebelki,wanienka zostawiamy dopiero na maj-ze wzgledow finansowych:-(

:-)Brawo, widzę, że kobitki dobrze zorientowane jesteście co do fimy łaszków:tak: faktycznie większosć rzeczy kupilam w H&M, Zara i Mothercare. W sumie nie mam az tak duzo tych rzeczy, stwierdziłam, że na początek mi starczy co mam, a w zależności od wielkości dziecka i pogody dopiero dokupię.Ja cały czas mam dylemat co do kupienia wanienki tej Onda Baby hmmm, w prawdzie mam po Fabianie wanienkę ale chcialam taką wyprofilowaną, ale teraz jak Was czytam to juz mam obiekcję czy taka zda egzamin.:sorry2:

maajka z tymi wiekszymi zakupami w maju nie bedziesz sama:-D ja mam dosłownie tak samo :-D u mnie koniec remontu przewidywany na maj jest a do tego czasu nie mialabym gdzie tego wszystkiego gromadzić.

Ja juz nawet się nie chcę przejmować remontem i brakiem zakupów dzieciaczkowych :sorry2: mężulek stara się sprężyć jak tylko może i ostatnio nawet mi powiedział, że nie musze mu codziennie przypominać ile dni zostało do porodu :-D liczę na to, że na poczatku maja będzie już po remoncie i ruszymy na zakupy :tak: i mam nadzieję, że nasze konto to wytrzyma (a właściwie mój mężulek ):-D

Widziałam dziś w sklepie na żywo stelaż do normalnej wanienki i szczerze mi się nie podobał , kosztował 90 zeta ale nawet nie chodzi o cenę tylko po prostu wydawał mi się mało stabilny. Faktycznie Magda ja też muszę się ograniczać ze względu na metraż i faktycznie pół pokoju zajmuje rozłożony stelaż niby można go złożyć aleja sie do niego nie przekonałam.Może jak się wody naleje to jest całkiem inaczej ale ja wolę już postawić wanienkę na łóżku albo na szafkach kuchennych , albo na ławie, zobaczymy
Z kolei te nakładane na wannę hmm u mnie w łazience jest ciasno i praktycznie jedna osoba się zmieści przy wannie więc już pomoc drugiej osoby odpada.

No własnie Kasia, ja też widzialam te stelaże na zywca w sklepie i takie z pozoru mało stabilne a te nózki jak pałączki. To fakt, ze na wannie przystosuje ten stelaz to tylko jedna osoba moze byc i tylko jedna strona do dyspozycji. Aj tam, mamy jeszcze czas na przemyslenie :-D

reklama
Do góry