reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja miałam też leżaczek i Kacpra wkładałam podobnie jak Liliana od ok. 1m-ca. Ale też nie na długo. Później jak Kacper już był ciut większy to zabierałam go do kuchni czy łazienki i mogłam spokojnie coś zrobić. Bo on był bardzo Mamusiowy synek. Nie mogłam zniknąć mu z oczu bo był zaraz krzyk potworny. A tak zawsze miał mnie na oku. Teraz też kupimy, ale z zakupem poczekam jak już malec będzie z nami

reklama
My lezaczek tez kupimy dopiero latem.
Ale chcialabym kupic chuste do noszenia i uzywac jej takze w domu,zwlaszcza przy ewentualnych kolkach.Czytalam ostatnio,ze dotyk i bliskosc mamy przyspieszaja rozwoj maluszka,poniewaz ma bardzo dobrze rozwiniety zmysl dotyku.

leżaczek dostałam od siostry.jest regulowany od pozycji leżącej do siedzącej:tak: super sprawa szczególnie że mam w domu zbuntowanego trzylatka który nie bardzo wie jak obchodzić się z maleństwem i będę musiała mieć je zawsze na oku:tak:

U nas były ostatnio w centrum jogi i w takiej bibliotece multimedialnej Abecadło w klubie mam warsztaty wiązania tych chust ale ja akurat nie miałam w zamiarze zakupu tego wynalazku i nie poszłam....
A teraz zastanawiam się nad tą chustą, chociaż perspektywa upałów mnie przeraża. Natomiast czytałam ostatnio artykuł że murzyńskie dzieci noszone w tych chustach nie sa nadpobudliwe..generalnie chodziło o to, ze małym dzieciom powinno się bardzo wolno dozować przestrzeń, żeby nie miały zbyt dużo bodźców a właśnie ograniczanie przestrzeni temu sprzyja...no nie bedę się tutaj rozpisywała bo się nie znam....

I ja myslalam o chustach z tej wlasnie firmy,ale bardziej o tej z kolkiem,bo tam mozna regulowac dlugosc,no i zapewnia wiecej dyskrecji przy karmieniu piersia.
Ale jeszcze nie jestem zdecydowana.

reklama
Ja zamówiłam już na allegro ale wkleję fotki jak przyjdzie. Mam nosidełko i było dla mnie bardzo praktyczne więc i chusta powinna się sprawdzić. Nosidełko dla trochę starszej a tu można już od początku nosić. Zobaczymy.

Do góry