reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

uff....wózek kupiony, do końca nie chciałam takiej gondolki jaką mam...,
stelaż(bez żadnych zadrapań) jak i sama gondola jest w idealnym stanie, bardzo zadbany, babeczka w domu miała jak w muzeum więc wózeczek też napawdę super czysty,to mnie skłoniło do kupna:tak::tak::tak:
mój M mówił bierzemy i nie marudź!!!!!zrobię fotki po niedzieli i wkleję,
Mamociku super ciuszki, dobrze że masz ich duzo bedzie Tobie wygodniej:happy: szczerrze mówiąc sama mam ich jeszcze wiecej;-)

reklama
Aniaw23 gratuluję akupu wózeczka no i oczywiście czekamy na fotki:tak::tak::tak:. Koniecznie się pochwal.
Ja natomiast czekam na wózeczek, został wczoraj wysłany, więc w poniedziałek powinien już być. Miałł być zielony albo czerwony z czarnym, ale okazyjnie udało nam się kupić X-lander XA ORANGE. Też ładny. Kupiłam używany, na zdjęciach wyglądał na niezniszczony i mam nadzieję, że taki też będzie. Ale ma wszystko w zestawie. No jednym słowem full wypas:-D:-D:-D No i zaoszczędziłam sporą kasę bo jakieś chyba 1000zł. Teraz czekam aż dojdzie. Na pewno się Wam pochwalę jak tylko go obejrzę i sama oko nacieszę. No chyba, że się rozczaruję;-)

AniaW i agusia gratuluję zakupków z niecierpliwością czekamy na zdjęcia...Widzę,że każda z Nas kombinuje jak tu taniej..ja w zyciu bym nie dała tyle kasy ile te wózki( dobre i fajne jak np. X-lander) kosztują w sklepie..a tak zawsze parę groszy do przodu.
Widze że dostałyśmy wszystkie ostatnio przyspieszenia i zapupy idą pełna parą. Mój mąż właśnie pojechał zmienić oponki na letnie i jak wróci jedziemy po foteli do auta....
NMie obejrzymy się a juz trzeba będzie łóżeczko skręcać... Szkoda, że nie mam oddzielnego pokoiku. Wszystko by tam juz sobie czekało..a tak to po co nam już rozstawione łóżeczko w naszym pokoiju..no nic. Cieszę się i tak z tego co mam i z tego jak jest..bo zawsze może byc gorzej:tak:;-)

Aniu, Agusiu, czekamy na fotki wózków.

Aniknulka
, ja jeszcze co do termometru. Ja mam Braun do mierzenia w uchu. Kalibrowałam go z normalnym rtęciowym i dobrze pokazuje. Trzeba tylko dobrze umieścić w uszku (nie za płytko).
Jest rewelacyjny - sami też korzystamy.
I powiem Ci, ze jak dziecko śpi, a Ty chcesz zmierzyć temperaturę, to takim termometrem zajmuje to 5 sekund. Dzidziuś nawet się nie obudzi.
Teoretycznie trzeba wymieniać te końcówki do uszka (podobno dość drogie), ale my nie wymieniamy za czesto, bo jeżeli końcówka jest czysta i nie zniszczona, to po co. Lepiej spirytusem przetrzeć.

Wygląda tak, ale mamy troszkę inny model:

Termometr BRAUN ThermoScan IRT 4020 faktura VAT (344956712) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny czekam na zdjęcia wózeczków :-)

Magdziarka mój mężulek też rozpędu nabrał, dzisiaj zerwał się z zajęć, żeby jaknajszybciej kuchnię skończyć (mówię Wam ile daje codzienne odczytywanie ile dni zostało do porodu ;-):-D)
A poza tym, to brak pokoiku dla dziecka nie jest taki zły, bo wszystkie przygotowane rzeczy dla maluszka, chcąc nie chcąc wciąż będą w zasięgu wzroku :sorry2::-);-)

Co do temometrów... Ja mam elektroniczny zwykły model, pomiar w ciągu max 15 sekund, dokładny i nie mam zamiaru go zmieniać. Te paskowe są ponoć zawodne, bo nie mierzą dobrze temperatury. Smoczkowe fajna sprawa, tylko droga i nie na długo :sorry2: A rtęciowego nie mam zamiaru używać (poza tym mają być wycofane ze sprzedaży).

:-DDziewczyny ja tez czekam na zdjęcia wózeczków i cieszę, się razem z Wami:-D

Dziękuję za podpowiedzi co do termometrów:tak::-D:tak: jeszcze ten zakup przemyślę:tak:
Wracając do laktatorów to w ten poniedziałek mamy mieć zajęcia na szkole rodzenia z laktacji i dowiem się co i jak więc Wam napiszę, położna mówi, że najlepszy jest model Medela (chyba jakoś taka nazwa)

Dzisiaj zakupiliśmy fotelik do samochodu:-DMaxi-cosi kolor grafitowy. Zdjęcia jutro bo jestesmy u teściów.najlepsza była moja mama . Niby postępowa kobieta, a mówi tak no i po co Wam ten fotel - kupicie jak mały będzie miał 3-4 miesiące a ja pytam jak wrócimy ze szpitala a mama no na kolana , a co Wy chcecie go w fotelik zeby go pokrzywic...słuchajcie jak ktos nie ma styczności z rodzącymi sie dziećmi to nie wie, że fotelik trzeba bo przepisy i bezpieczeństwo.
ps. Kobietki macie juz poduszeczkę do wózeczka. Ja chcę taka płaściuteńką. Jak ta:
341897825

ale tutaj denerwują mnie te rogi wystające spod obszycia. Wolałabym takie zaokrąglone.

Magdziarka, ale mój mężulek tez jest przekonany, że jak będziemy wracać ze szpitala, to maluszka będę na rękach trzymać :szok: już mu mówiłam, że będzie leżeć w foteliku, ale coś niechętnie do tego podszedł :angry:

reklama
Mata i kolejny raz okazuje się ze nasi M są tak podobni. Bo mój M twierdzi ze bez fotelika zabierzemyu dzidzie, bo niby poco upychac takie maleństwo. Ale ja i tak postawie na swoim, i będzie fotelik .!

Do góry