reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Sylwi 4 tygodnie to spora różnica... No ale na tym etapie to już chyba mogą być takie rozbieżności i tak zaraz cc będziesz miała ;-) najważniejsze że ogólnie rośnie a nie stoi w miejscu

Mommy no to dobre wieści super :-)

jenn, jeszcze miesiąc przed nami, nie przeginaj :-D no i gratki ;-)

Sylwii, trzymam kciuki za cc 9.01., a ja z kolei na II prenatalnych dowiedziałam się od lekarki, że mam "dorodną" pępowinę i przez to dziecko dostaje dużo "jedzenia", dlatego juz wtedy szacowała na duży płód. że niby to jest powodem takiego wzrostu moich dzieci. ale ostatecznie nie wiem, ile teraz ma młoda, bo dawno nie miałam usg z pomiarami :crazy:. także to co pisze kasiek o łożysku to może być prawda... a skoro gin nic nie mówił, to widocznie jest dobrze :tak:

Mommy, gratki! :)

Mommy to gratuluję wizyty :) chociaż ja jak mi lekarz ppwie w piątek ze szyjka się nie szykuję fo porodu yo wpadnę w depresję bo yo bedxie znaczyło ze przenoszenia znów :( a ha w odróżnieniu od ciebie bardxo tego nie chce :p

Sylwi skoro gin nic nie mówił, to nie powinnaś się martwić. Na pewno wszystko będzie ok.

MommyTigger dobrze, że waga i cała reszta ok ;-) haha też takie zalecenie byłoby dla mnie raczej mało interesujące.. jakoś na seks ochoty w ogóle nie mam. Ale skoro czasem to pomaga to pewnie się przemogę :-)

Oj tam niby miesiąc został, ale nigdy nic nie wiadomo. Ja się nie nastawiam, tylko sobie tak po cichutku marzę o wcześniejszym porodzie. :-)

reklama
Doggi, wiesz , nie żebym ja chciała nie wiadomo ile w tej ciąży chodzić :-D Po prostu czuję , że tego 22 mały się nie pokaże :-D

Jezyk mówisz? Bo ja już się denerwuję ta szyją.... Poćwiczymy sobie od dzisiaj, masaże też codziennie i zobaczymy za tydzień co u skubanej.

Jak mnie pocieszył lekarz, oooo taka ładna kobieta i rozstępy się porobiły-i je ogląda i komentuje że na tapowanie mam chodzić. A pier....le to tapowanie , raz byłam i wtedy właśnie zaczęły mi się robić, ani posmarować brzucha , jak się kąpię to muszę czekać aż wyschną, skóra mnie pod nimi swędziała no i ja nie mam co robić tylko 3x w tyg jeżdzić do Bydgoszczy no bez jaj.... I proponuje mi żebym to tens sobie załatwiła bo ogólnie w szpitalu zzo nie ma....

Do góry