reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Jenn yo jeszcze miesiąc, kupę czasu przed tobą. Lepiej nastawiaj się ze przenosisz i mile się rozczaruj niż liczyć na wcześniejszy poród bo potem ciężko się ogarnąć w głowie jak jest termin a ty dalej nie rodzisz znam z autopsji, prxy oli miałam zaciskac nogi żeby nie urodzić przed 37tc bo się coś tam działo a e końcu wyszło jsk wyszło ;)

No i po wizycie.
.
Jestem bez krążka. Na szyjce brak jakiejś tylnej wargi, nie dopytałam o szczegóły, co to i czy to groźne. Rozwarcie na luźny palec.

Jeśli chodzi o skierowanie do cc to mam napisane "stan po cc - do cc", czy z takim skierowaniem mogę iść do dowolnego szpitala umówić się na planowane cc? Dziewczyny jak macie napisane? Jeśli chciałabym rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje moja gin to mam się zgłosić 8.01 na oddział celem rozwiązania 9.01. tyle, ze ordynatora i tak trzeba jeszcze urabiać. Czyli coś wiadomo a nic nie wiadomo.

Robiliśmy usg i trochę mnie ono martwi. Potwierdziło się, że dziewczynka, ale jest bardzo mała. Waga wyszła 2550, wszystkie pomiary do tyłu, nawet o prawie 4 tyg. Wiem, ze sprzęt może się mylić, ale już w szpitalu w połowie października te wymiary mnie niepokoiły. Ja do małych nie należę, pierwsze dziecko 3600, zawsze wymiarami do przodu, w rodzinie dzieci duże się rodzą a tu taka kruszyna. Na wizycie gina to nie zaniepokoiło więc i ja nie wnikałam, ale jak na spokojnie o tym myślę to martwię się.

Coś te nasze styczniowe dzieciaczki nie chcą rosnąć.

Sylwi- wszystko na pewno będzie dobrze. Skoro lekarz nic nie mówił to na pewno jest ok.

Sylwii ja mam napisane po cc plus to z szyjką przez co za pierwszym razem mialam ciecie. U mnie nie w kazdym szpitalu to akceptują bo na Brochowie trzeba probowac a przynajmniej muszą wystapic skurcze,jakakolwiek akcja porodowa. Nie ma umowionych cc jesli nie ma zagrozenia. Moj tez maly ale cora miala 2900 wiec na wiecej nie licze. Zresztą mowil to od początku. Jesli u ciebie gin nie widzi nic niepokojącego to powinno byc ok. Skoro chociaz troche waga rosnie. Nie znam sie na tym ale mowil ze u mnie dziecko male bo mam cienkie lozysko. To samo mowil kolezance ktora urodzila core 2600 w 38tc. Moze i twoje cienkie?

reklama
Dopiero niedawno wróciliśmy.

Mały przyhamował ładnie z wagą. Brzuszek, główka wyrównały się. Waży ok 3100 - więc spoko. Termin i z usg i z om 22.01 ale ja liczę , że przenoszę. Tak czuję w kościach że 25 coś się zacznie.

Szyja długa, ciasna, nie szykuje się do porodu wogóle. Zalecenie - dużo się sexić tyle , że mi seks w ciąży totalnie od początku nie odpowiada. Powiedziałam, że położę się jak kłoda a mój będzie sobie ćwiczył :-D :-D

Do góry