reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Doggi ja właśnie będę rodzić na Raszei :-) Owszem wanna jest, ale poród odbywa się tradycyjnie niestety, w pozycji półleżącej i innej opcji za bardzo nie ma. Położna mówiła, że jeśli się dogada z położną żeby np na czworakach rodzić to można ewentualnie, ale to zależy od położnej.

reklama
Nie wiem jak to jest ale ha zawsze czuje jak Stachu podskakuje i te stukniecia czuje tak gdzie gin pokazywał ze ma du.pke... Pewnie prxy czkawce podskakuje do góry i jak na tyłku ląduje to to czuje

Jenn ja może trafiłam na dobre położne bo mogłam rodzic jsk chcę. Ale i Tak chciałam na leżąco bo inaczej nie miałam siły :( o między skurczami spałam wiec potrzebne mi było łóżko ;)

Minus duży raszei to brak znieczulenia!!! Jak chcesz rodzic ze znieczuleniem yo polecam św rodziny tam wiele koleżanek rodziło i były mega zadowolone tylko sala płatna i droga

Ja pid ktg byłam caly czas poza siusiu, ale dlatego że byłam też pod oxy. Czkawke czuję zawsze na dole a położenie ma glowkowe.

u mnie było znieczulenie tylko wtedy, gdy anestezjolog był wolny. moja położna mnie wyśmiała, jak się zapytałam tak przy okazji, czy mogę jednak znieczulenie. "TERAZ?! przecież Ty masz już 8cm rozwarcia HAHAHAHAHAHHAHA" i po temacie :-D:-D

Doggi wiem, że nie ma tam znieczulenie.. Tam mam swojego lekarza dlatego wybrałam Raszei. Wiem, że mają gaz rozweselający czy coś takiego i jakieś inne alternatywy w razie czego :)

O widzisz jak ja rodziłam to nie było nic :(

Elutka to ciekawe, bo mój miał czkawke na wizycie jak gin mówił ze posladkowo jest. Ciekawe jak to jest, bo u mnie od początku czkawke na dole czułam. Ale może dlatego że na biodrze siedzi i tam bardziej czuć jak podskakuje

Ale znieczulenie przecież można do 7cm podawać

reklama
mi mówili, że znieczulenie do 5cm

choć nie jestem pewna, bo w sumie miałam to w dupie. i tak wiedziałam, że go nie chcę. bardziej bałam się niby tego opóźnienia porodu przez znieczulenie albo, że nie będę czuła parcia niż bólu.

Ostatnia edycja:
Do góry