reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Każdy chwali to co zna, no chyba, że ma różne doświadczenia, to może coś polecić/odradzać :-) CC nie znam, więc się boję. No mus to mus, ale bez potrzeby rozcinać się nie dam :-D

Sprite jeszcze się odwróci, ma czas :tak:

reklama
Sprite spokojnie, jeszcze ma czas :-)
Zgadzam się z Megami :-) każdy chwali to co zna choć osobiście jestem anty cc bez wskazan lekarskich, paniczny lęk jest tu akurat wskazaniem chociaż niektóre kobiety się za bardzo nakrecaja moim zdaniem

Ja pierwsze dziecko rodziłam do pełnego rozwarcia a i tak byłam przerażona ciągiem dalszym. Wiadomość o cc przyjęłam z ulgą. Chociaż przed wcale źle się nie nastawiałam.

jeżyk gratulacje! ale malutko przytyłaś :-) moja gin byłaby z Ciebie zadowolona, bo mi się zawsze obrywa, że za dużo :zawstydzona/y: kolejną wizytę masz w moje urodziny :-D także na pewno szczęśliwa

Gochson
kciuki, żeby szyjka już się nie skracała! A pytałaś może o ten acard? Bo jak już pachnie porodem to tym bardziej powinien być odstawiony chyba co??

sprite mój też był jeszcze niedawno poprzecznie, a teraz leży znowu główką w dół :tak:

dzięki Dziewczyny. mam nadzieję, ale lekarz ma niezłe poczucie humoru. przez jego (chyba) żart nie zapytałam o wymiary i nawet nie wiem ile dziecko teraz waży itp. wiem tylko, że 30+5, więc tak jak powinno być.

pessar mogę sobie powiesić na choinkę jako oryginalną ozdobę, bo jednak nie zakładamy.

edit;)

Ostatnia edycja:
Sprite obróci się, jak juz tyle było główką w dół to luz, obróci się napewno :)

Agulqa_b mój gin mówił ze to ze dziecko obrócił się dwa dni przed porodem to bajki są (chyba że kobieta urodziła 2-3 tyg przed terminem), gin powiedział ze do 36tc jeszcze dość łatwo dziecko się obraca ale po 36tc to już graniczy z cudem i zdarzają się dzieci które obracają die w 38tc ale tylko dlatego ze są malutkie po 38tc to już niemożliwe praktycznie a 2 dni przed terminem to bajka

Sylwi tez się nad tym zastanawiam, czemu tam nikt nie pisze?!

Ja przez całą ciążę z Olą byłam anty cc w końcu to nie byle zabieg a operacja, ale pod koniec jak juz bólu dłużej znieść nie mogłam i nikt nie pomagał mi to pojechałam na porodowke i błagam żeby mi cc zrobili bo ja kolejnego dnia nie wytrzymam juz :( wtedy zrobili mi masaż szyjki i wtedy ruszyło z kopyta (ale masaż bolał jak cholera)

Sprite- nie usuwaj, przecież nic złego nie ma.
Mi ostatnio (wczoraj) ginka mówiła, że jak będzie pisladkowo to na pewno CC i nikt nie może mnie zmusić do rodzenia siłami natury. Pytalam bo mój też posladkowo, ale do samego porodu jest szansa na obrót.

dlatego też uważam to za głupi żart. nawet nie myślę o CC, ale jak faktycznie sie nie odwróci to wara z łapami od mojej cipki i mojego dziecka!

fakt, że 35 lat temu, ale właśnie przez poród pośladkowy sn moja babcia urodziła sis mojej mamy z zniekształconą stopą i wyrwaną z biodra nogą! operowana musiała być, w gipsie ciągle chodziła, a do tego do teraz ma krótszą stopę i buty kupuje 2 rózne rozmiary.

następna wizyta 18.12.

Ostatnia edycja:
reklama
Sprite mój gin mówił że porodu SN przy ułożeniu posladkowym się nie praktykuje już i nikt nie zmusi kobiety by tak rodziła, tylko nieliczne kobiety mogą tak urodzić które spełniają szereg warunków a i tak zawsze to jest ryzyko i lekarze wolą nie ryzyykowac

Do góry