reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Dziewczyny mi lekarz zrobił 3d w ramach zwykłego USG. Miał dziś jeszcze sprawdzić serduszko, bo ostatnio coś nie dopatrzył, mąż spytał kiedy jest najlepszy czas na 3d, a on stwierdził, że może być i dziś jak się uda i obfotografował mi córeczkę z każdej strony ;)

Groszq, gratuluję syneczka ;)

reklama
Dziewczyny cudne macie te zdjęcia, mi nawet jak chwilami przełączała na 3d to nie były takie ładne.

Bada m wpisz mi tą dziewuszkę, może nie zapeszę a nie wiem kiedy znowu usg.

Dobra wracam do zywych i aktywnych po wczorajszym szoku :) Młody ma troche ponad 15 cm wazy około 350 g, wiek określony na ówne 20 tygodni co daje 2 dni mniej niz z OM (ale wiek wyszedł taki sam jak 2 miesiące temu). Serduszko prawidłowe, pęcherz, nerki, żołądek i główka ok. Pępowina trójnaczyniowa , łożysko na tylnej ścianie nisko. Położenie główkowe. kość udowa ma całe 35 mm - jak żabie udko ;-) Zdjęć nie bede wrzucac bo jak je teraz przeglądam to nie widac fajnie postaci tylko konkretne elementy ( tętnice, serce, mózg, kręgosłup, nerki itd.) Co daje ogólnie obraz szarości i bardziej medyczny niz do podziwiania ;-) . Teraz pozostała wojna o imie...

Jezyk dopiero o 12 :( czyli i tak wcześniej niż powinniśmy ale nie usiedze dłużej ;)

Groszq usg ma granice błędu tydxien w te i wefte ale generalnie 2dni to żadna różnica ale lekarze bardziej na om patrzą u mnie zawsze usg i om co do dnia się pokrywa

reklama
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję pomyślnych już wieści.
Faktycznie piękne zdjęcia dzieciaków macie dziewczyny - zazdroszczę bo, Alutka wyszła jak żółw ninja :-D:-D

Jezyku ja myśle, że Hania w brzuchalu siedzi, skoro tak wstydliwie się zasłania :-D niezazdroszczę jednak, że dalej nie znacie płci, tylko przypuszczenia fifti fifti

Do góry