reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Dziewczyny mi lekarz zrobił 3d w ramach zwykłego USG. Miał dziś jeszcze sprawdzić serduszko, bo ostatnio coś nie dopatrzył, mąż spytał kiedy jest najlepszy czas na 3d, a on stwierdził, że może być i dziś jak się uda i obfotografował mi córeczkę z każdej strony ;)

Groszq, gratuluję syneczka ;)

reklama
Dziewczyny cudne macie te zdjęcia, mi nawet jak chwilami przełączała na 3d to nie były takie ładne.

Bada m wpisz mi tą dziewuszkę, może nie zapeszę a nie wiem kiedy znowu usg.

Dobra wracam do zywych i aktywnych po wczorajszym szoku :) Młody ma troche ponad 15 cm wazy około 350 g, wiek określony na ówne 20 tygodni co daje 2 dni mniej niz z OM (ale wiek wyszedł taki sam jak 2 miesiące temu). Serduszko prawidłowe, pęcherz, nerki, żołądek i główka ok. Pępowina trójnaczyniowa , łożysko na tylnej ścianie nisko. Położenie główkowe. kość udowa ma całe 35 mm - jak żabie udko ;-) Zdjęć nie bede wrzucac bo jak je teraz przeglądam to nie widac fajnie postaci tylko konkretne elementy ( tętnice, serce, mózg, kręgosłup, nerki itd.) Co daje ogólnie obraz szarości i bardziej medyczny niz do podziwiania ;-) . Teraz pozostała wojna o imie...

Jezyk dopiero o 12 :( czyli i tak wcześniej niż powinniśmy ale nie usiedze dłużej ;)

Groszq usg ma granice błędu tydxien w te i wefte ale generalnie 2dni to żadna różnica ale lekarze bardziej na om patrzą u mnie zawsze usg i om co do dnia się pokrywa

reklama
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję pomyślnych już wieści.
Faktycznie piękne zdjęcia dzieciaków macie dziewczyny - zazdroszczę bo, Alutka wyszła jak żółw ninja :-D:-D

Jezyku ja myśle, że Hania w brzuchalu siedzi, skoro tak wstydliwie się zasłania :-D niezazdroszczę jednak, że dalej nie znacie płci, tylko przypuszczenia fifti fifti

Do góry