reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Agatekw masakra jakas,wspolczuje :-( po mojej pierwszej niemilej wizycie teraz mij L ze mna wchodzi,zeby w razie czego ustawic lekarza,bo wiem w jakim jest sie szoku podczas badania i ze wtedy zapomina sie ze stresu jezyka w buzi :-(
A w ktorym Ty dniu i tyg bylas? Z tel nie widze :-( ja ide we wtorek

reklama
Myślę że tak naprawdę dopiero kiedy nas coś takiego by spotkało to byśmy wiedziały co zrobić... Tak to nie ma nawet co gdybać

Ja w pierwszej ciąży jakoś niczego się nie bałam tak teraz to wszystkiego :-/

agatekw co za babsztyl cisie trafil :/// Ja dlatego na to usg genetyczne ide do takiego osrodka dobrego gdzie lecza bezplodnosc, maja super sprzet i szkola sie ciagle z usg. Wole isc w takie miejsce niz pozniej sie zastanawiac czy jest ok jak trafie na jakiegos lekarza niedouczonego albo chamskiego jak u Ciebie :/ Takie NT jest zupelnie wporzadku.

Wiecie co mojej siostrze jak byla w ciazy lekarz zle zrobil pomiar NT i zamiast powiedziec ze nie wiadomo nic i badanie powtorzyc trzeba czy cos takiego to wyjechal jej odrazu ze dziecko bedzie mialo zesp. Downa :/ Oczywiscie pozniej inny gin powiedzial ze jest wszystko ok i tak bylo bo urodzila zdrowego synka ale nerwy miala juz do samego porodu... Nie wiem skad sie takie matoly wsrod lekarzy biora, zero empatii.

eh niestety niektorzy lekarze nie powinni nimi byc, ale jedyne co mozemy zrobic to innych przestrzec... ja nie mam luxmedu wykupionego i moze lepiej. tu w inie mam calkiem dobrego dentyste na nfz a do gina pewnie i tak prywatnie byl chodzila. jakos tym wszystkim na nfz czy takich placowkacg srednio ufam. mam wrazenie ze jak kasy nie widzi w danej chwili to zapomina o czlowieczenstwie.

Dziewczyny, mojej koleżance lekarz wmawiał, że dziecko będzie miało zespół downa - urodziło się całkiem zdrowe.
Kuzynce mówili, że dziecko zdrowe - urodziło się z zespołem downa.
Ciężko mi wierzyć w prawdodpodobieństwa tych przezierności.

Niektórzy ludzie nie powinni być lekarzami.

reklama
Oto moje dzieciątko,jest o 10 dni starsze (13 t 2d) niż wynika z om,tak więc termin mam na 4.01.2015,ale gin powiedział,że wyśle mnie na oddział o tydzień wcześniej-trzecie cc ,także już w grudniu (prawdopodobnie) powitam moje dziecie na świecie.Przezierność sprawdzona,nóżki długie,kręcił się strasznie,kość nosowa piękna,paluszki również,ma już 6,56 cm.
Wyniki mam dobre,tylko coś tam z toksoplazmozą wyszło,że przechodziłam i gin dał mi skierowanie na badanie,które sprawdzi czy teraz nie przechodzę tej topksoplazmozy-avidność toxo igG

Ostatnia edycja:
Do góry