reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Stokrotka trzymaj sie tam dzielnie:-)
Widac dziewczynkom sie na swiat nie spieszy:-) i przynajmniej urodza sie juz z dobra waga nawet jak dla 1 dzieciaczka:-)

reklama
Mnie wpisuje tak jak Megami. A co do morfologii to powiedział że do porodu ma być na świeżo, tj. najpóźniej sprzed 7 dni. Więc robiłam teraz- 18.12 i będę robić po kolejnej wizycie 02.01. Teraz wyniki wyszły w miarę dobre, hemoglobina i erytrocyty trochę poniżej normy ale niewiele.
Ja mam termin jak Karpanna, na 24.01 i suwaczek pokazuje mi skończone 35 tc plus jeden dzień.

Mi też wpisuje skończone tyg plus dni. Co do morfologii to przy pierwszym porodzie miałam wyniki chyba sprzed 5dni to się śmiały położne, że to już stare i pobieraly przed samym porodem bo mają być świeże.
Ja jutro jadę na ktg , odebrać wynik z paciorkowca bo się okazało, że w systemie nie są widoczne a muszę je mieć na popoludniowa wizytę. Na dobrą sprawę to mnie czekają dwie wizyty, jedna po ktg a druga dawno zaplanowana ;-) oby mi tylko badaniami nie przyspieszyli :-D

No jutro dzień wizyt, super. We wtorek chyba tez ktoś ma, w środę tylko ja.

Ja nie muszę do szpitala mieć nic prócz karty ciazy, nawet dowód osobisty nie jest mi potrzebny. Wszystko mają w systemie. Wiec przynajmniej taki plus ze nie ma tyle papierów no i w szpitalu do podpisywania tyle.

Mam nadzieję, że dotrwam do wtroku, bo przy pierwszej ciąży miałam mieć wizytę w piątek rano a w czwartek o 18 mi wody odeszły. I nawet nie wiedziałam czy wszystko ok z córą.

reklama
Do góry