reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Lekarze liczą po prostu te skończone, dziwne, że nie liczy się dla nich np dodatkowe 5 czy 6 dni, co już praktycznie oznacza kolejny tydzień skończony i rozpoczęty nowy ;-)
My to byśmy najchętniej poprzesuwały te tygodnie do przodu, a oni uparcie nas w tył ciągną..

reklama
Bezpieczniej dla maluchów cofać tygodnie, niż pędzić do przodu. Mój to ogólnie wpisuje mi tydzien mniej w karcie (bo na usg 1 wyszlo ze to 8tydz 3 dz a nie 9 tc). Chociaz sugeruje sie data porodu z om czyli 15.01 a nie 20.01. Zapotane to okropnie. Wazne zeby dzieciaczki zdrowo na swiat przyszly ;)

U mnie polozna wpisuje tydzień+dzień, a jak np jest równy np 37tc to Wpisuje37+0.... Tak samo jak z tym terminem porodu. Ale tak jak żelka pisze ważne żeby dzieciaki przyszły na świat zdrowe i wtedy kiedy będą chciały, ale bez przesady;)

Mój gin pisze zawsze skończone tygodnie.
Jejku jak mi dzisiaj szyjka doskwiera, normalnie nie mogę chodzić za bardzo. Wyszłam tylko na chwilę do sklepu i już nigdzie się nie ruszam. :-(

Nadrabiam dopiero wizytowy z wczorzj bo nie bylo kiedy

Sprite wlasnie o to chodzi
I mowie tym babom ze to nie jego godzima
Ale one w dupie mialy, tzn ta jedna
Ma sie ruszac i juz
Dkatego te ktgi zapisy ruchow tak mnie wkurzaja

Dagi tyle ze ja po wizycie w szpitalu rzygam juz ktg
Raz 6h lezalam, ile mozna?!

Mi moj gin mowi ze wyniki morfo nie zmieniaja sie co chwile wiec nie ma sensu czesto robic
Za to teraz na kazda wizyte robie mocz, bo tam wiadomo z dnia na dzien moze sie cos pokazac

Stokrotka super!!! Juz sie nie moge doczekac zdjec Twoich dziewczynek :-D

Alexta nic tak nie wkirwia w szpitalu jak mierzenie tetna w nocy i panikujaca pigula bo tetna brak!!

Laydeek moj gim o kase sie dopomina :p

Moj gin w karcie wpisuje tc na podstawie terminu z om
I pisze tylko skonczome
Ja nie cjce przyspieszac nic
Boze to jiz tak blisko! Dlatego chce urodzic w nowym roku :p

reklama
Mcpearl ja wiem doskonale o tym
Po prostu rozwala mnie takie cos
W sensie ze tak nagle sprzet przestal dzialac i to ja powinnam panikowac
Niepotrzebne emocje to byly i tyle

Do góry