reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Doggi tak tez mi lekarz mowil teraz w szpitalu, ze zmusic mnie nie moga. No ja akurat mam zle doswiadczenia z SN bo probowalam 22h i juz nie chce sie tak meczyc.

Lezalam z dziewczyną, która była w 8 ciąży. .z bliźniaczkami ;-) Część dzieciaczkow rodziła sn część cc, tym razem cc bo bliźniaczki :-) zmusić faktycznie nie mogą ale fajnie jak jest możliwość wyboru po cc i jest jednak opcja sn

Ja mam tylko clexane, biore wieczorem wiec w razie czego bede czekac do rana. Doggi tylko to ze blizniaki, ale boje sie upierac na sn ze wzgledu na drugie malenstwo. wczesniej sn to bardzo szybko urpdzilam fakt ze coreczka wazyla 800g., ale trwalo od podania tabletki do porodu max 4 godz. z czego bolalo moze z pol, bole krzyzowe, wiec chyba nadaje sie do porodu. A i chyba mialam dosc szybko postepujace rozwarcie bo o 18 mnie pajac badal i powiedzial ze do jutra nie urodze a 18:40 darl sie na wszystkie pielegniary i na mnie bo ja rodzilam a on nic nie mial nawet narzedi ani w co dzieciatko polozyc:-( ajjj bez sensu pisze

LayDeeK wcale bliźniaki nie są wskazaniem do cc często tak się kończy ale wcale nie jest powiedziane ze jak masz bliźniaki to musisz cc moja koleżanka rodziła sn mimo że wolałaby cc

Stokrotka ja biorę Clexane, mam odstawić 24 h przed porodem i też nie wiem jak rozpoznać, że jestem dobę przed :-p Wcześniej nie mam w żadnym wypadku odstawiać. Co innego acard, odstawiłam już teraz.

Co do CC to nie wiem, ale różnica jest taka, że jeśli clexane jak efekt uboczny wywoła duże obniżenie liczby płytek krwi to lepiej SN, bo wtedy utrata krwi mneijsza - ale to moje zboczenie, Ty masz pewnie płytki w granicach norm:-p

reklama
Mnie robili laparoskopie i lyzeczkowanie jak bylam na acardzie i nic sie nie stalo. Tyle ze to bylo mniej inwazyjne nic cc.
Natomiast nie bralam wtedy clexanu, ale teraz biore mala dawke 0,4 i tez na noc wiec mam nadzieje ze jak cos to sie zacznie rano i minie juz troche czasu od zastrzyku.

Do góry