reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Megami wg OM na 15.01 ... wiec jeszcze kawal czasu :p ale nie wiem co sobie ten mój doktor umyslił.

Faktycznie suwaki mi pokasowało.

reklama
Nulini co do wcześniejszego cc to zazwyczaj i tak robią jakiś tydzień przed terminem dopiero.
Poza tym u mnie to już jest 3 cc i mój gin sam mówił, że poród SN niesie za sobą za duże ryzyko, a co jeśli ja do szpitala dotrę z główką prawie między nogami.
Mi ogólnie poród SN nie przeszkadza i nawet bym się ucieszyła z takiego rozwiązania tylko chciałabym się też już psychicznie jakoś nastawić.
No i druga sprawa to kwestia opieki nad dziećmi.
Tesciowie już powiedzieli, że chcą w styczniu jeszcze przyjechać więc mogliby sobie już urlop jakoś zaplanować.
Na dzień dzisiejszy opcja jest taka, że Ł nie bierze wolnego aż ja nie wyjdę ze szpitala więc przez te kilka dni dzieciaki będą w przedszkolu od 6:30-16:30, a tak albo zostawaliby z teściami albo tesciowie by ich normalnie zawozili i odbierali.

alecta gratuluję wizyty. Nie dziwię Ci się, że chciałabyś już znać jakieś konkrety... najgorsza jest właśnie niepewność, ja też lubię mieć takie rzeczy zaplanowane, tym bardziej, że chodzi o zdrowie i dobrostan maluszka, ale zobaczysz, na pewno wszystko będzie dobrze! :tak:

22 grudnia faktycznie wysyp wizyt, ale już pisałam, że uważam, że to będzie dobry dzień, bo mam urodziny :-D a może jakiś maluszek przyjdzie wtedy na świat ?? :-D ja w każdym razie już chyba wtedy powinnam być w szpitalu...

Alecta - gratki wizyty, Lilka duża już. Na cc się nie znam bo nie miałam. lekarz na pewno z Tobą ustali przed świętami a jak nie to powiedź mu że to zapewni Ci spokój itd.

Dziewczyny ile czasu czeka się na wynik GBS? ja mam mieć wymaz 19.12 i pewnie przed świętami się nie dowiem jaki wynik?Ja mam badanie na nfz tak jak hiv i inne.

reklama
alecta, ja wiem Kochana, że Ty nie jesteś anty sn i że musisz mieć cc, tylko po prostu mnie się jakoś tak wydaje bardziej "po ludzku" ciąć jak się akcja zaczyna, nie mówię, że z 10cm rozwarcia, tylko jak się chociaż skurcze zaczną :tak:

Doggi, o dokładnie, takie wyrwanie w środku nocy i to prosto spod kołderki na mróz -10 stopni :-D

Suseł,
tak jak mówię, nigdy cc nie miałam i nie wiem, jak to wszystko wygląda, ale przecież zdarza się, że decyzję o cesarce podejmuje się w sekundę i wtedy ani na czczo ani kroplówek, nic, ciach i już, więc też nie wiem, czy to całe przygotowanie do cc jest absolutnie konieczne...

Do góry