reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jenn dziewczyny mają rację :-) wąskie biodra nie są wyznacznikiem ;-) ja sama przed ciąża miałam coś 84 cm w tyłku a teraz czuję jak mi się wszystko rozciąga stąd moje jakby zakwasy w tyłku, udach :-) organizm się przygotowuje do porodu powoli
Doggi uwielbiam cię za Twoje hasła!takie fajne połączenie wulgaryzmu z mega delikatnością i subtelnoscią ;-)
Susel gratki!
Ja dopiero wizytę mam o 20tej...

reklama
Gratuluję wczorajszych wizyt:-)
U nas wszystko w porządku, Jagoda ma około 2 kg więc szału nie ma, jak to powiedział lekarz, jest szansa że dobije d 3 do porodu
Położenie główkowe, ale cały czas się kręci, ilość wód w porządku, łożysko takie jak trzeba. Wyniki dobre, teraz nic nie zlecił.
Wymazu na paciorkowiec nie będziemy robić bo przy pierwszej ciąży był pozytywny i powiedział, że zalecenia są takie że jak przy pierwszym porodzie był antybiotyk to teraz też ma być... skoro tak twierdzi to widocznie tak ma być. W karcie wpisał po prostu dodatni.

Kolejna wizyta 20.12, potem 05.01, możecie wpisać na listę. I uwaga- mam wstępny termin cc- 16.01.2015:-)
A, i jeszcze jedno- przytyłam tylko 1 kg w miesiąc, w więc mam teraz na +9 kg, czyli na wadze 68 kg.

Zniknął mi suwaczek...

Super! Kurcze jesli u mnie zdecyduje gon p cc to mozliwe ze w ten sam dzien bedziemy mialy :D

Mommy ja to się obawiam, że mój będzie miał ponad 4 kg.. oby wtedy mi cesarkę machnęli bo chyba sobie nie wyobrażam takie wielkoluda rodzić naturalnie. Tym bardziej, że mam wąskie biodra dosyć no i ogólnie raczej drobna. Mały niby w normie, no ale chyba teraz najwięcej przybierają, więc strach się bać co będzie na kolejnym usg :-)

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach! :-)

Nie martw sie, juz pisalam wczesniej ze te pomiary usg to takie na oko. Moj mial wazyc 4370 a urodzil sie 3500 ;) lekarz jak go wyciagnal sie smial ze chyba go zwolnia :-D ale u mnie cc bylo jeszcze z innych powodow, zle byl ulozony troche i sie nie wstawial w kanal ale "duza" waga przewazyla decyzje o cc a tu taki psikus.

Strasznie duze te rozbieznosci w wadze. Zawsze lekarze mowia ze moze byc roznica 500g.
Moj sie urodzil 3750 i to 3 tygodnie przed terminem.
Teraz bedzie cc bo na naturalny sie nie zgadzam, tylko nie wiem czy bede miec ustalony termin bo moj lekarz nie.pracuje w tym szpitalu co mam rodzic.

to i mnie rozbierzności nie było w usg przed porodem ,co najwyżej 50 g,ale to rzadna rozbierzność ile mi powiedzieli tyle chłopcy mieli ;-) zobaczymy teraz jak będzie my z P obstawiamy,że G będzie miał 3300-3500

Gratuluje dziewczyny dobrych wiesci no i dalej trzyam kciuki za dzisiaj:tak:

No moze Doggi Tobie nie gratuluje.. co za babko!! ze takim powierza sie zdrowie ludzi!! zero powolania:no:

Kur.wa napisałam post o tym jsk na wizycie i mi go wyje.bało

Teraz już w skrócie. Ta wydzielina to nadproducje śluzu zabarwione krwią bo szyjka się skrócila (o szczęście niepojęte), nadal jest długa ale już nie kosmiczna
Zamiast 6cm ma 4,5cm co mnie bardxo cieszy :)

Co.prawda gin powiedział ze niewiadomo z jakim tempem będzie się skracać no może jej pójść szybko a może się wlec, ale bardzo realnym jest to ze tym razem nie przenoszę ciąży :D

Dodatkowo młody jsk juz się obrócił to id razu wylądował nisko dlatego brzuch nisko i nie tak bardzo mój e boli na dole no uciska tam.
Dlatego mam być w gotowości bo duży jest i może szyjkę ruszyć teraz więc torbę mieć już gotową żeby nie obudzić się z ręką w nocniku w razie w.

Generalnie dużo gadał mało pamiętam ale nie ważne no ważne ze wiem wszystko czego tamta pipa mi nie powiedziała.

Poza tym na hgb dał mi jakieś żelazo które ponoć jest super i waryo spróbować (tamto co oba zapisała mogę wyje.bać w kosmos) i ten posiew co zleciła to też mogę jej wylać na łeb bo przy takiej ilości wydzieliny posiew na tym etapie powinien być bezpośrednio z pęcherza żeby był czysty bez zanieczyszczeń. Poza tym najpierw mam jakiś lek wypić odczekać tydxien i za tydzień w pt jestem umówiona z położną ze mi pobierze tą próbkę.

Jestem szczęśliwa i wszystko wiem. Uwielbiam mojego gina :)

A no i na koniec ciekawostka. Na następnej wizycie oszacujemy dokładnie wagę młodego bo to będzie około 36tc skończony i od tamtej pory dziecko przybiera około 800g wiec będziemy wiedzieli plus minus co nas czeka przy porodzie :) no i gbs pobierze i potem już tylko czekać jak to powiedział :)

to się rozpisałam z tej radości :)

reklama
Doggi suuper :-) nareszcie się dowiedzialas konkretów a tamta niech spada...
Ty ty...bo jeszcze się okaże, że wyprzedzisz nas wszystkie bo tak twoja szyjka to nieprzewidywalna może być :-D fajnie, że wyszlas happy :-)

Do góry