reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Gochson myślę że to zależy od wielu czynników, głównie o to oddychanie chodzi, ale ty jesteś zabezpieczona wiec nawet jeśli coś (odpukać) to napewno będzie lepiej dziecię rozwinięte niż u kogoś gdzie poród przedwczesny przyjdzie z zaskoczenia, no a nie oszukujmy się nasze dzieci już duże i silne :)

Gochson wiesz co u niej było zupełnie inaczej niż u Ciebie, bo miała jakieś bakterie w wodach płodowych i to one wywołały poród.
Wcześniej nie miała ani skurczy ani szyjka jej się nie skracała więc nie dostawała zastrzyków na rozwój płucek ani nic.
Po prostu pewnego dnia rano obudziła się ze skurczami porodowymi i plamiła krwią.

Stokrotka będzie ok :-) lezalam z dziewczyną, którą rozwiązali jakoś w 37tc właśnie z blizniaczkami, wcześniej dostała sterydy. Byłam u niej już po cc i urodziła śliczne, zdrowe córeczki 49 i 50 cm i coś ok 2800-2900 miały :-) teraz dzieciaki najwięcej rosną :-)

Ja dzisiaj byłam na usg genetycznym takim pod kątem serduszka najbardziej :-) co jakiś czas jest organizowana taka akcja pod okiem świetnego specjslisty w takich usg. Z maluszkiem wszystko ok, nadal ułożony glowkowo, łożysko na przedniej ścianie, wody w normie, waga ponad 2300 :-) Badalo mnie w sumie 4 lekarzy hehe bo to takie w sumie warsztaty doszkalające i trwało to bite pol godziny :-) fotki niestety nie udało się zrobił bo dziecię już za duże a i tak buzka ustawiona tak, że nic nie było widać ;-)

Elutka nie wiem czy to ta sama "akcja" co u Ciebie, ale u mnie czasami robia jakies badania w CH.. dokladnie nie wiem co i jak, bo widzialam to juz dawno, a pech chcial, ze jak w ciazy jestem to nic sie nie dzieje:-p
Tak czy inaczej super, ze udalo Ci sie skorzystac:-):-)

reklama
Do góry