reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Nulini super, że wszystko ok :tak: Hahah niezły typ, rozumiem iść coś skonsultować, ale tylko by w kartę wpisać? Przecież to rubryczki w razie "w" :-D O hospitalizacji też jest rubryczka, może idź się połóż na wszelki na dzień dwa żeby się nie czepiał, że pusta :-D:-D

reklama
Nulini super ze wszystko ok, a o długości szyjki nic nie mówił?

Ja mam tesciowa internę więc od początku w rubryce mam wpisane ze pod stałą kontrolą ;) no mój gin jak wszyscy ją znają wiec mam luz ;)

Nulini dobrze, ze dzis tak gladko w miare poszlo:tak: a ze do internisty... no nie syszalam wczeniej, ze trzeba uzupelniac te rubryki:tak: zreszta bylam chora i nic nie mam wpisane...

Megami i Tobie zycze samych dobrych wiadomosci:-)

Nulini O hospitalizacji też jest rubryczka, może idź się połóż na wszelki na dzień dwa żeby się nie czepiał, że pusta :-D:-D

Hahahaha, na to nie wpadłam :-D:-D:-D

Doggi, mnie o długości nigdy nic nie mówi :no:

Ten mój gin to generalnie dumny jest z tego, że zleca tyle badań i w ogóle, bo sam mówi, że często pacjentki do porodu przychodzą z pustą kartą ciąży, a on taki dobry i tak dba :confused2:

Oczywiście zalecił jeszcze ponowne wykonanie testu na HIV, ale już nieobowiązkowo, na co ja się zaśmiałam, że ufam mężowi...

Ja też nie musiałam ani internisty ani dentysty, dziwne...

Powodzenia na wizytach...
dzwoniłam dzisiaj do tej Oławy, mówię że się zastanawiam nad porodem u nich, że cc była już jedna a teraz druga i czy można się umówić na planowaną wizytę. A jakaś babka do mnie, że jeżeli mam skierowanie na cc to tak, mówię że już jedno cc było i teraz też - a ona do mnie, że to przecież nie znaczy że mam nie rodzić sn... to mówię jej, że ale przecież mogę... a ona z fochem w głosie- aha., to Pani chce nie dać zgody sn...

Nulini, gratki! mój na hiv stwierdził, że nie jest obowiązkowe i on wie, że dużo lekarzy tego badania nie zleca, ale ON się woli zabezpieczyć :-D

w każdym razie ja też miałam taką szopkę po powrocie z wychowawczego. na badaniach wstępnych do pracy baba z medycyny pracy kazała mi iść oprócz krwi, okulisty itp. do GINEKOLOGA! bo ja po porodzie jestem (mało ważne, że wtedy to już było 13 miesięcy PO) :-D:-D:-D:-D. oczywiście nie poszłam, bo po co?! :szok:

reklama
Nulini- super, że tak sprawnie poszło i, że wszystko ok. Mi się wydaję, że część rubryczek w karcie ciąży jest po to by były uzupełnione gdy coś się rzeczywiście stanie. A nie, że muszą być nawet jak nic się nie dzieje.

Ja miałam wczoraj wizytę i o dziwo przede mną była jedna osoba, a zazwyczaj jest 5-6. Więc 40 min i byłam po. Co prawda nic nowego się nie dowiedziałam Znowu miałam niskie ciśnienie, aż położna dwa razy mierzyła żeby sprawdzić 100/60. Tętno Kubusia to 144, przytyłam 1,5 kg w 3 tygodnie. Myślałam, że dużo więcej bo brzuch bardzo urósł, od ostatniej wizyty z 98cm do 103cm. Jak na razie mam 9,5 kg do przodu :-) Niestety nie miałam Usg, mówiła że zrobimy na następnej wizycie bo za często się nie powinno. A ja jestem taka ciekawa jaki Kubuś już duży jest :-pZrobiła mi cytologię i niestety mimo, że była bardzo delikatna i tak krew poleciała, więc już nie zbadała mi szyjki, żeby bardziej nie drażnić. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i przeciwciała.

Bada- dopisz mi proszę wizyty 19.12. i 02.01. :-)

Do góry