reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Koleżanka dała mi taka poduszeczke pod brzuch z mothercare. Świetna sprawa właśnie do lezenia na boku.

aaaa widzisz juz nie raz z doggi ja zachwalalysmy :D
nawet nie wiedzialam ze ma 'dzialanie lecznicze' ;)
a tak powaznie to ja nie wiedziec czemu ciagle w sumie spie na lewym boku
jakos tak mi w ciazy wygodnie z brzuchem
mam wrazenie ze na lewym boku mniej mi ciazy ;)

elutka super ze wizyta udana :) no i skoro kazali lezec to lez i wypoczywaj ;)

Ł patrzy mi przez ramie i smieje sie z tego co do Was pisze :p
menda jedna wielka społeczna!!!

femme daj znac jak uda Ci sie umowic gdzies prywatnie

reklama
Elutka super ze z maluszkiem wszystko ok! To oszczedzaj sie tak na wszelki wypadek :) Juz nieduzo zostało!

Ja tez na lewym boku spie bo na prawym zaczyna mnie piec pod żebrami a na plecach mi duszno.

Femme jesteś silna i wszystko będzie dobrze!

Ja też na lewym boku śpię bo mi tak jakoś wygodniej :) Chociaż brakuje mi leżenia na brzuchu.. No ale co zrobić :)

Gratulacje dziewczyny :-)

Femme , szukaj jutro lekarza prywatnie , nakreśl przez telefon jak sytuacja wygląda to na pewno Cię przyjmie jakiś. Lepiej zacznij dzwonić po tych co mają lepszą opinię od razu.

Ja mam poduszkę z poofi, genialna-polecam.

Byliśmy na tym 3D dzisiaj, tak sobie zadowolona jestem, 15 min porobiła usg i tyle no ale mały oczywiście ułożony główkowo i wciśnięty w mój kręgosłup , nie chciał się pokazać. Mam 2 zdjęcia bużki i jedno jajek :-D Waży 1420 no ale oczywiście babka do mnie czy nasz gin nic nie mówił , że mam wielowodzie bo wyszło jej 27,5afi... A ja oczy takie :szok: i że nie... A przecież w poniedziałek byliśmy na wizycie no i cóż, ten mój to jeden z lepszych lekarzy, kumatych i jakby coś było nie tak to by mówił....No to ja już wystraszona, po wizycie u niej zadzwoniłam do mojego i mówię co powiedziałą a on , że tej Pani za opinię bardzo dziękuje....i że przecież mam ok 18afi... Mi też to 27,5 wydało się dużo bo przecież jak byłam w spzitalu 2 tyg temu miałam 17,4 bodajże. Ehh.... Ale uspokoiłam się, mam do mojego lekarza pełne zaufanie.

Femme - koniecznie umów się prywatnie od razu mów w czym rzecz i pytajczy ma dobre usg bo Ci na tym zależy.
Myślę, że i tak wszystko jest oki. POmiar to plus minus 200 g a to dużo.
Na pocieszenie napiszę Tobie jak mnie potraktowano w 14 tygodniu. Poszłam na nfz na usg a tam babka powiedziała że łożysko się nie wykształciło i nic mi nie poradzi na to. Pytam i co robimy a ona nic trzeba czekać. Myślałam że mnie szlak trafi. Na drugi dzień poszłam do mojego gina który mnie tam wysłał a on z uśmiechem mówi że jest łożysko bo jakby go nie było to już dziecko by nie żyło. 24 h chodziłam i ryczałam nie jadłam nie pisłam i nie spałam przez tą debilkę. Po 2 dniach poczułam ruchy więc byłam happy a w 17 t.c. poszłam prywatnie na usg i było wsio ok. Trzymam kciuki za Was i czekamy tu wszystkie na dobre wieści - innych nie będzie kochana.

Pozostałym ciężarówkom gratki wizyt i trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.

Pójdę do tej samej co ostatnio byłam nie dość że na dobry sprzęt to jeszcze wszystko super tłumaczy sprawdza pokazuje itp mam nadzieję że mądra jest tak samo jak miła... Czekam tylko do 9 żeby zadzwonić ;-) od razu chyba sobie 3D strzele bo to różnica 30zl już tylko będzie zobaczymy jak ułożona jest bo oczywiście ten mój nie powiedział nawet tego...

Femme to trzymam kciuki zeby szybko udalo sie wizyte umówić.

Mommy wazne ze wszystko ok i zdjecie ladne macie. A ci lekarze niektorzy to na prawde zalamka! Jak mozna bez potwierdzenia walic takie teksty, a nie pomysli ze mogla sie pomylic. Przeciez kazdy mm zaznaczenia to robi sie roznica duza wiec możliwość bledu dosc spora

reklama
Do góry