reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jezyk, ja miałam mieć, ale nie umiem się skontaktować z gin :-(

a ja pojechałam do szpitala za późno. w sensie powinnam się w nim znaleźć od razu, gdy zauważyłam sączące się wody, które gin z przychodni obok bloku (chodziłam tam na ktg) stwierdził, że to nie wody (na oko oczywiście...). to było rano, a do szpitala wybrałam się dopiero około 23. ze skurczami co 3-4 minuty (które w szpitalu mi przeszły, jak słyszałam darcie się innych rodzących). ja nie wiem, ale tak mnie wnerwia taka rutyna i w ogóle lekarzy itp. ciekawe czemu nikt mi nie dał już wtedy antybiotyku na paciorkowca skoro jak byk w mojej karcie ciąży było wpisane, że go mam! oczywiście rano na obchodzie lekarka przebiła mi pęcherz płodowy przy badaniu i wody były juz zielone. dopiero wtedy dostałam zastrzyk. a młody urodził się i od razu musiał być na lekach, bo miał podwyższone CRP. po 5 dniach na moje pytanie, czemu moje dziecko dalej jest chore, lekarka stwierdziła, że to przez to, że miałam bakterie! ech

odebrałam dziś wyniki. hmm... glukoza na czczo 79,67; po 1 godz. 108,02, pod 2 godz. 89,35. ok?
zakres jest od 70-99. ta po 1 godzinie to normalne, że poza zakresem?

Ostatnia edycja:
reklama
O rety, współczuję przeżyć!

Sprite po glukozie 75 organizm ma 2h na uregulowanie cukru, u mnie w ogóle nie badają po 1h, bo i po co.

Tasia, no chyba ciążowe, bo w końcu babka zaznaczała na zleceniu, że to krzywa cukrowa ciężarnej, chyba...

yggam, gosiane, dzięki! tak myślałam, że wynik ok.

Dziewczyny, a czy ta cukrzyca może się pojawić też w późniejszej ciąży?

reklama
Zadzwoniłam dzisiaj do laboratorium i pocisnęłam ściemę, że wizytę u gina mam dopiero za 3 tygodnie, a wcześniej mam mieć konsultację u dermatologa i potrzebuję mieć wyniki - mam podjechać po odpis, skoczę sobie jutro :-D

Do góry