reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Sencha mnie tak jak Ciebie przyjmowała ginka 11 lat temu,nie miała w gabinecie i dopiero w 12 tygodniu dostałam skierowanie na usg w szpitalu,a tak to badała vaginalnie i przez brzuch,myślałam,że te czasy już minęły ,choć sądze,że to zależy od dobrej woli lekarza lub jej braku.

Gabi przykro mi ,że zostałaś tak potraktowana,zwykłe chamstwo i to w czasach których promują akcje rodzić po ludzku,ale już porozmawiać,zainteresować się pacjętkom to już nie bardzo,brak słów.

Dodam jeszcze,że 2,5 miesiąca temu poroniłam bardzo wczesną ciąże-równo 5 tygodniową,pojechałam do szpitala i zosstałam potraktowana jak człowiek,lekarz mnie zbadał,zrobił usg i powiedział,że ciąża się niestety wyroniła,grzecznie,spokojnie i nikt mi nie powiedział żadnej ciąży nie było itp.bo i takie przypadki się zdarzają,czyli wystarczy chcieć.

Matko aż mnie krew zalewa jak sobie pomyśle ze przyjdziesz szpitala zrozpaczona matka, która poronila i by trafiła na lekarke jak Gabi juz widzę co by mówiła "czym się pani przejmuje przecież to tylko wczesna ciąża była, 5 ty tydzień to prawie nie ciąża" i jeszcze tak by powiedziała np do kobiety która stara się o dziecko od kilku lat, depresja, psychiatryk murowane!

Trochę mnie poniosło z tym ze mogłaby tak zrobić ale zaraz mnie nachodzą wściekłe myśli

Ostatnia edycja:
Tez nie spodziewalam sie ze w prywatnej przychodni moze byc takie podejscie :-( dzisiaj moj NieMaz powiedzial ze wiecej tam nie pojdziemy...najgorsze jest to ze wiedziala ile czasu staralismy sie o Kropka a ja teraz zamiast sie cieszyc zastanawiam sie co sie moze wydarzyc :-(
A jutro ide na wszystkie badania :-) badacie cytomegalie?

Dziewczyny przykro mi, że trafiacie na jakiś patałachów, nie dajcie się zdołowac i poszukajcie lepszego lekarza, takiego, który odpowie na Wasze pytania i nie będzie zakładał z góry, że coś się może stać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To w końcu on ma być z Wami blisko przez następne miesiące i musicie mieć do niego zaufanie.:tak:

Juz sie umowilam do innego,na czwartek :-) jutro porobie wszystkie badania i pojde od razu z nimi :-)

to i ja sie przedstawie z moja biedroneczka ;-)
20140520_132136.jpg
pozdrawiam

Załączniki

• 20140520_132136.jpg
    20140520_132136.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 128
reklama
Hexanka, czy Twój suwaczek odlicza czas od ostatniej miesiączki? Kurcze, nie przypuszczałam, że w 4 tygodniu już coś widać na USG! Sama jestem w 4 tygodniu (licząc od dnia ostatniej miesiączki) i chciałam się jeszcze ze 2 tygodnie wstrzymać z wizytą :-)

Do góry