reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja planowalam iść na koniec miesiąca na glukoze ale mam też morfologie i może cz do zrobienia a póki co trochę mam katar...wolę uniknąć złych wyników przez przeziębienie. Może do soboty się wykuruje i wtedy pójdę.

ja też kupowałam za 5zł glukozę,cytrynę można śmiało dodawać nie zmienia wyniku w żaden sposób i tak jak pisałam piłam w domu i jechałam do przychodni,tam poczekałam ,żeby minęła równa godzina ,wynik pewnie już jest,ale w tej przychodni wkładają wyniki do kartoteki ciężarnej i w poniedziałek na wizycie się dowiem czy ok.

Bada ale nie miałeś krwi pobieranej na czczo? Czy to jakieś inne badanie?
Jak ja miałam robioną krzywą cukrową to najpierw krew mi pobrali na czczo, potem piłam glukozę i pobierali mi krew jeszcze po godzinie i po dwóch godzinach od wypicia glukozy. Z tym że ją miałam krzywą 3-punktową.

reklama
No ja jak się zapisywalam na krzywą to mówili że morfologia i mocz robione są równocześnie

Bada ale to dziwnie strasznie no bo na podstawie padania na czczo i tych kolejnych oni wyznaczają jak się ta glukoza rozkłada a tak nie mają punktu wyjściowego, jednak co lab to inna wersja badania

Do góry