reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Tasia wiem wiem. Jednak z mama o takich rzeczach nie gzdam bo nawet nie ma kiedy a z tesciowa duzo siedze i rozmawiamy. Moja mama cala trojke rodzila sn. Wszyscy mielksmy ok 3500g i 53-55cm

Doggi na to licze. Chociaz jak czytam rozne historie to mnie krew zalewa ze lekarze maja na wszystko wyrabane

reklama
Tasia gratki corci!

Mi wyliczyli 3500 a bylo 2900. Kolezanka urodzila syna sn tylko 3,5kg a rozerwalo ja doslownie po odbyt (tak duza glowa, do dzis maly ma duzą). Dwa miesiace sie meczyla i siedziala na poduszce z dziurą podczas karmienia malego. A inna urodzi ponad 4kg i nic jej nie jest. Nie wiem od czego to zalezy. Rozciąglego ciala, tej glowki czy co:/

kasiekz nam polozna na szkole rodzenia i na studiach jak mialam ginekologie to mowili ze w duzej mierze zalezy od pozycji w ktorej kobieta rodzi, najgorszy nacisk na ta okolice miedzy pochwa a odbytem jest w lezeniu na plecach. Ogolnie mowila ze w pozycjach aktywnych, bardziej pionowych (wertykalnych) rzadziej dochodzi do takich drastycznych pekniec.

O mojej wizycie jeszcze: dowiedziałam się, że mój lekarz prowadzący będzie dłużej na chorobowym (ale co mu jest nie powiedział), więc teraz będę mieć tego nowego lekarza. Opinie o nim są średnie, ale już nie chcę kombinować a w sumie połówkowe robił długo, mówił co robi, pytał się żeby się upewnić jak czegoś nie pamiętał/nie zapisał wcześniej.

Z Dominiką miałam jeszcze innego lekarza, też z tego samego szpitala i ten mi chyba bardziej przypasował.

Tasia gratku córuni :))

Agulqa w końcu już nie wiem czy pisałam czy nie, ale jeszcze raz gratulacje Robercika :))) a co do wymiarów się tak nie stresuj, będzie co ma być i trzeba nastawiać się że będzie dobrze :tak:

reklama
Kasiek mi chodzi o porozrywanie w srodku, to zszyja i po miesiacu czy dwoch jest ok. Natomiaxt jak dziecko porozwala Ci macice itp to moja tesciowa od razu na usuwanie szla bo uratowac sie nie da

Zelka pewnie ze bedzie dobrze. Chce rodzic sn i mam nadzieje ze sie uda :-)

Do góry