reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jestem, jestem i wszystko w porządku.
Nie miałam tylko jeszcze czasu do was zajrzeć bo mieliśmy gości.
Wszystko w najlepszym porządku.
Słyszałam serducho pięknie bijące - tętno dzidzi 147.
Szyjka - jak się mój gin wyraził - pięknie ukształtowana i zamknięta, skierowana do tyłu- wszystko w normie jak na ten tydzień. Dostałam skierowanie na prenatalne i już się nie możemy doczekać usg. Mam wyczekiwać pierwszych ruchów i zapamiętać datę.

Następna wizyta 22.09.

reklama
yggam- super :) :-):-):-)

Ja też miałam najpierw ustaloną wizytę na 22.09 i byśmy we trzy znowu miały tak samo, ale potem pani doktor stwierdziła, że będziemy się widzieć 02. to możemy wizytę przesunąć o parę dni.

Jezyk ja i tak leżeć raczej muszę bo jak tylko zaczynam się kręcić to do końca dnia skurcze takie ze i tak ruszyć się nie mogę więc dużej różnicy nie ma :/
Rodziłam naturalnie, pojechałam do szpitala 6 dni po terminie błagajac o pomoc bo już nie mogłam bólu więcej znieść i mnie wzięli na fotel a tam NIC skurcze na ktg porodowe (3tyg wcześniej na patologi hakblezalam miałam takie same) a rozwarcia brak a szyjka lekko skrócona ale na fotelu zrobił koleś coś jakoś masaż szyjki czy coś i nagle ruszyło i wtedy to już chwila moment i urodziłam ale cis mówili że nie chciało ruszyć bo jakoś coś przy krzyżu miałam ułożone i on musiał naprostowaC dlatego ból okropny ale poszło (nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło bo byłam już nieprzytomna przez te skurcze porodowe miesięczne)

Kasiekz lekarz tez był zdziwiony długością bo generalnie to tak do 5cm kobitki mają a u mnie 6...

Alecta ja prawie jestem pewna że będzie jak z Olą choć teraz wcześniej się zaczęło wiec może na czas się wyrobie :p

Yggam super ze wszystko ok :) dobre wieści zawsze dobre :)

reklama
Do góry