reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Stokrotka, gratuluję dzieciaczków, dobrze że zdrowo rosną:-)
Moja mama też rodziła moją siostrę 15 lat po mnie, jak miała 37 lat. Więc na prawdę możesz zdążyć z trzecim bobasem jakbyś chciała.
Ja mam wizytę 04.09 a 12.09 mam usg połówkowe.

Stokrotka gratulacje serdeczne :-D najważniejsze, że z dziećmi ok. A można się było spodziewać, że dwie dziewuszki, bo na forum sami chłopcy i kiedyś te dziewczynki musiały zacząć się pokazywać, musi się wyrównać :-)

Ja w tym roku kończę 31 lat i to mój pierwszy maluszek, bo też mam dwa aniołki.

Stokrotka no raczej nie inaczej, średnią dziewczynkową nam na forum podbijesz troszkę dwoma hamburgerkami :-D:-D Cieszę się, że wszystko dobrze :tak::tak:

Bada widzisz ja się tylko z obowiązku informacyjnego skrupulatnie wywiązuje i wizyty prawie do porodu już podane :-D:-D (chociaż pewnie będzie jeszcze jedna pod koniec grudnia, albo na początku stycznia)

Dziewczynki ja mieszkam w UK i tu opieka prenatalna wyglada troszkę inaczej niż w PL, ale może od początku. Prócz stwierdzenia ciąży za pomocą domowego testu ciazowego, bądź wybrania sie do prywatnego lekarza (ja tak właśnie zrobiłam) przed 12tc nie ma szans aby uzyskać jakieś informacje apropos ciąży.....wiec jak tylko dowiedziałam sie, ze jestem w ciazy zapisałem sie polskiej prywatnej przychodni, gdzie lekarza za pomocą usg dopochwowo stwierdził 6tc. Około 11 tc miałam pierwsza wizytę u położnej (to ona prowadzi tu cała ciąże) która przeprowadziła ze mną wywiad na temat stanu mojego zdrowia i mojego partnera, chorób w rodzinie, zawałów etc. Pobrała krew na badanie na obecność HIV, chorób wenerycznych, antycial różyczki, obliczyła termin porodu i umowila mnie na USG, które robi sie tu miedzy 12-14 tc. Tam jedynie potwierdzają ciąże, oraz robią badania pod katem wystąpienia syndromu zespołu downa, mierzą i warza, oraz pobierają krew. Następne USG i ostatnie jest miedzy 20-22tc. I tu już mierzą dzidziusia sprawdzają cała jego anatomię oraz jeśli jest to mozliwe określają płeć. Następna wizytę u położnej mam 10.09 i wtedy tez dostanę zaświadczenie. MATB1 które pozwala na określenie tego kiedy mogę pójść na urlop macierzyński a GB jest to możliwe najwcześniej 15tyg. Przed planowana data porodu.....uf.....reszta pózniej:h

reklama
A to moja Zosia kiedy miała 12tygodni:))) ImageUploadedByForum BabyBoom1408809303.064827.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408809303.064827.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408809303.064827.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 47
Do góry