reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Żelka no co by tu mówić, boli... ale ja w tym czasie karmiłam więc poprosiłam o takie znieczulenie żeby nie było problemu z karmieniem, a później dałam radę na Paracetamolu chociaż lekarz zapisał mi silne leki (wtedy nie mogłabym karmić). No i syrop Laktuloza przez pierwszy miesiąc żeby wszystko szybko schodziło. Chociaż u mnie w tej kwestii to jak w zegarku, więc też miałam ułatwienie.

Poszłam rano na umówiony zabieg, a wyszłam wieczorem i nawet kupę jeszcze w szpitalu zrobiłam jak mi znieczulenie zeszło, już normalnie w wc.
Ogólnie nic przyjemnego, ale 3 miesiące wiecznego pieczenia i krwawienia też przyjemne nie były. A w sumie ja te hemoroidy też miałam wcześniej, ale po porodzie się powiększyły i już nie dało rady zaleczyć.

reklama
Sprite tantum verde spray:)

Ja tez problemu z kupa nie mialam. W domu od razu zrobilam. Ogolnie zaparc nie mam. Mialam jedynie mega wzdecia az dali mi na to jakis zastrzyk i trwalo to az 5dni!

Megami super gratuluję synka! :-)

Ja w szpitalu jakiś czopek dostałam i jakoś poszło bo tak to po prostu panikowalam ze mi szwy pójdą przy wysiłku :p ale jakoś tego nie wspominam strasznie źle na pewno nic przyjemnego ale do przeżycia ;-)

Tasia to mnie nic nigdy nie piekło, nie krwawiło, nie bolało. Po prostu są, ale zobaczymy jak będzie po ciąży. Pewnie też na zabieg pójdę po porodzie i będzie z bańki, bo takie chodzenie z też niebezpieczne ponoć :dry:

reklama
Powodzenia na wizytach! Czekam na wieści!

Hemoroidy... Po ostatnim porodzie mnie dorwały okrutnie. Nawet na leżąco spokoju nie miałam. Na szczęście maść pomogła i teraz doskwierają jedynie obecnością a nie bólem ;-)

Do góry