reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja w ogóle nie wiem o co chodzi z ta obrączką :-) wiec może ktos mi to wyjaśni bo pierwszy raz o czymś takim słyszę.

A tymczasem wróciliśmy z wizyty. W sumie nic nowego, takie tam zaglądnięcie miedzy nogi sprawdzenie czy szyjka macicy sie nie skraca i nie twardnieje (brzmi śmiesznie) :-D. Ale ważyła mnie położna i wyszło że od ostatniej wizyty schudłam prawie 2 kg :eek: Pierwsze pytanie : wymiotuje pani? . Dziwne to, tym bardziej ze o ile na początku rzeczywiście mogłam trochę schudnąc przez mdłości o tyle od jakis 2 tygodni mam całkiem niezły apetyt. No i teraz muszę zainwestować w wagę i raz w tygodniu sie ważyć i to kontrolować.

groszq, z przyjemnością oddam Ci moje 2kg!

TEST Z OBRĄCZKI

Wieszasz obrączkę na sznurku, w miarę długim. Lewą dłoń wyciągasz przed siebie, spodem do dołu (w sensie liniami papilarnymi do dołu :-p). Cztery palce łączysz, kciuk odchylasz na bok i "nurzasz" obrączkę trzy razy w dziurce między kciukiem a resztą palców. Później szybko obracasz dłoń wierzchem do góry i ustawiasz obrączkę nad dłonią. Wahadełko - chłopiec. Kręci się w kółko - dziewczynka.

Czyli tak - nurzasz, dajesz nad dłoń, obserwujesz czy wahadełko czy się obraca (przez chwilę, bo to od razu widać). Znów odwracasz dłoń w dół, znów nurzasz (uważając, żeby nie potrącić ani obrączki, ani nitki, bo wprawisz ją w dodatkowy ruch!), znowu dłoń w górę i znów obserwujesz i tak do oporu, aż się obrączka sama zatrzyma
1zIggET8dLQXapoHBAA7
No i liczysz, ile razy musiałaś nurzać, aż się nie zatrzymała.

Ostatnia edycja:
Nulini zrobiłam test sobie i mężowi. Wychodzi nam tak samo: pierwszy chłopiec, druga córa, trzeci chłopiec :))) To sprawdzimy :)))))

Groszq ja Ci oddam bo ani Nulini ani Agulqa nie mają z czego :pPPP

Groszq- ja też trochę dorzuce.

Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie z tym testem obraczkowym. Nam wyszło chłopak, chłopak, dziewczyna. Nie obrazilabym się jakby to była prawda;)

reklama
No wiec tez zrobiłam test i wiecie co albo stworzymy jakaś patologicznie wielka rodzinę albo kupę wart ten test ;) wyszło mi 20 dzieci 12 chłopów i 8 dziewczyn, a tylko 20 bo przrrwalam stwierdziłam ze coś nie halo, po prostu cały czas w ruchu

Do góry