reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Cześć Dziewczyny:) my jesteśmy dzisiaj po pierwszym połówkowym (będę miala jeszcze jedno za półtora tygodnia). U mnie jest teraz t18 d4. Potwierdziła się dziewczynka (już 3 lekarz nam to mówi), wszystko jest w porządku i prawidłowo, ale... jest torbiel splotu naczyniówkowego o śr. ok. 7 mm. Lekarz twierdzi, że skoro płód rozwija się prawidłowo to ta torbiel powinna się wchłonąć... I ponoc to zdarza się dosyć często, Nie chcę się stresować i denerwować na zapas - mam nadzieję, że ta torbiel zniknie... Ale wiecie jak to jest, myśli same cisną się do głowy...

reklama
dziewczyny jestem nowa wiec nie wiem czy dobrze trafilam ale mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie:)
ale może ktoraś z Was moze mi cos powiedziec na temat płci dziecka ? jak waszym zdaniem określiłybyście płeć na tym zdjęciu?

pytam tylko o opinie, same jesteście w ciąży więc chciałabym tylko wiedziec jak Waszym okiem to wygląda;)
to jest 16 tydzień..

Załączniki

• WP_20150722_12_56_43_Pro.jpg
    WP_20150722_12_56_43_Pro.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 150
  • WP_20150722_12_56_46_Pro.jpg
    WP_20150722_12_56_46_Pro.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 122
Stokrotka - gratuluję dziewczynki :-) i nie zamartwiaj się na zapas, skoro lekarz mówi, że się wchłonie to się wchłonie, a dodatkowe nerwy na pewno maluchowi nie pomogą. Po prostu uważaj na siebie, nie dźwigaj, nie zamęczaj się pracami domowymi, odpoczywaj jak najwięcej i maluchowi na pewno nic nie będzie! :tak:

natasza - witaj. No niestety z usg to ja nie odczytam płci - szczególnie ze zdjęcia :-D lekarz musi się najeździć po brzuszku by zobaczyć co tam maluch ma między nogami, więc niestety ja nie pomogę.

.szkrabek - dziękuję:) tak właśnie zamierzam zrobić - nie zamartwiać się, bo wiem że w danym momencie nic to nie zmieni. Bedziemy czekać i sprawdzać:)

natasza - mnie też ze zdjęcia ciężko ustalić, zwłaszcza jeszcze z takiego profilu. Mój Mąż po pierwszym badaniu genetycznym oglądał filmiki na youtube, bo chciał weryfikować to co powiedział lekarz. Ale my mieliśmy takie zdjęcie 'wycelowane' właśnie w to miejsce więc było łatwiej:)

a jak dla mnie to troche dziwne to pytanie. Bez obrazy ale jak z profilu ustalic płeć? po kształcie nosa?
Stokrotka super ze mamy kolejna forumowa dziewczynke:) a torbiel zniknie :) musi:)

reklama
@olciastrzelce wiesz że nie mam pojecia? Ale cos mi sie zdaje, że chyba lepsza wersja. Albo moze wlaczyl lepsza opcje do zrobienia fotki. Bo na tych 2D to chyba nie byloby tak widac... :)

Do góry