reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Wydaje mi się, że to zależy od lekarza, bo chyba nie ma żadnego odgórnego zarządzenia. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to wg mnie nie ma potrzeby częściej. A zwolnienie pamiętam, ze też dostawałam na miesiąc w pierwszej ciąży

reklama
matosia właśnie nie.. wizyta co dwa tygodnie.. 100zł L4 wypisuje zbada usg..

aneta no dokładnie zaczynamy 31 tydzień pięknie!!!!!!!!!!!!!!!:) zostało nam 9 tygodni !
:)

milusia cudna córcia
ja mam wizytę co tydzień, dwa zależy. Zwolnienia mam wystawiane na miesiąć. Już mam drugą karte ciąży to w pierwszej miesjca zabraklo
Wydaje mi się, że jak jest wszystko dobrze z ciażą to można spokojnie co 4 tygodnie chodzić.

Dziewczyny gratuluje skończonych 30 tygodni!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja od poczatku ciazy mam wizyty i l4 co miesiac....

A po dzisiejszym przegladzie dostalam jeszcze nystatyne, moze tym razem pomoze. Wyniki swietne, morfologia tylko 0,1 ponizej normy, a jakos szczegolnie o to nie dbam.

Jas wazy prawie 1800 gram, jest 5 dni starszy niz z om. Niestety moja pani doktor wersja 3d nie dysponuje, wiec misialam sie zadowolic takim widokiem :)

Załączniki

• 1437148233578.jpg
    1437148233578.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Coś ostatnio naprawdę nie ogarniam z odpisywaniem na forum.
Ewka84 byłam u diabetologa i zlecił mi powtórzenie krzywej cukrowej- na czczo, po 1h i po 2 h. Do tego jeszcze jakieś badanie świadczące o poziomie glukozy z ostatnich 3 m-cy. Badania zrobiłam i skaczę z radości po wszystko jest w normie. Na czczo wyszlo mi 87, po 1 h 153, po 2 h 126. Poziom glukozy z 3 m-cy też w normie. Ale ze słodyczy i cukru tak czy inaczej rezygnuję. No może w niedzielę będę sobie robiła wyjątek od reguły:)

Wiola lekarz nie zlecał mi sprawdzenia poziomu wit D. On raczej jest zwolennikiem witaminy D ze względu na klimat jaki u nas panuje i pogodę. Na pomorzu aż takich upałów nie mamy. Więcej w to lato chmur i deszczu niż słońca.

Milusia piękna jest Twoja Elenka. I waga słuszna:) Z Twoją energią to chyba nie tak łatwo leżeć.

Matosia mój lekarz teraz co 3 tygodnie umawia wizyty. Teraz jedynie byłam po 2 tyg.

Ananka gratuluję udanej wizyty. I Jaś też juz ładnie waży.

Ja też dziś zaliczyłam wizytę u gina. I moja Basia waży 1950. Chociaż raz wyszłam od lekarza spokojniejsza. Może dlatego, że miał więcej czasu po 1 pacjentka nie przyszła. Miałam dosyć dokładne usg. Serduszko ok, przepływy też, ilość wód w normie, szyjka zamknięta. Do tego pobrał mi wymaz i zobaczymy czy wszystko jest ok. Główką zwrócona jest na dół i mam nadzieję, że już tak zostanie. Mam zleconą morfologię i zobaczymy czy mogę odstawić żelazo.
Za to po wizycie dosyć mocno rozbolał mnie dół brzucha. I jak na złość nie ma mojego M. więc po Młodego będę musiała iść do przedszkola. ehh.

Do góry