reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Wydaje mi się, że to zależy od lekarza, bo chyba nie ma żadnego odgórnego zarządzenia. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to wg mnie nie ma potrzeby częściej. A zwolnienie pamiętam, ze też dostawałam na miesiąc w pierwszej ciąży

reklama
matosia właśnie nie.. wizyta co dwa tygodnie.. 100zł L4 wypisuje zbada usg..

aneta no dokładnie zaczynamy 31 tydzień pięknie!!!!!!!!!!!!!!!:) zostało nam 9 tygodni !
:)

milusia cudna córcia
ja mam wizytę co tydzień, dwa zależy. Zwolnienia mam wystawiane na miesiąć. Już mam drugą karte ciąży to w pierwszej miesjca zabraklo
Wydaje mi się, że jak jest wszystko dobrze z ciażą to można spokojnie co 4 tygodnie chodzić.

Dziewczyny gratuluje skończonych 30 tygodni!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja od poczatku ciazy mam wizyty i l4 co miesiac....

A po dzisiejszym przegladzie dostalam jeszcze nystatyne, moze tym razem pomoze. Wyniki swietne, morfologia tylko 0,1 ponizej normy, a jakos szczegolnie o to nie dbam.

Jas wazy prawie 1800 gram, jest 5 dni starszy niz z om. Niestety moja pani doktor wersja 3d nie dysponuje, wiec misialam sie zadowolic takim widokiem :)

Załączniki

• 1437148233578.jpg
    1437148233578.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Coś ostatnio naprawdę nie ogarniam z odpisywaniem na forum.
Ewka84 byłam u diabetologa i zlecił mi powtórzenie krzywej cukrowej- na czczo, po 1h i po 2 h. Do tego jeszcze jakieś badanie świadczące o poziomie glukozy z ostatnich 3 m-cy. Badania zrobiłam i skaczę z radości po wszystko jest w normie. Na czczo wyszlo mi 87, po 1 h 153, po 2 h 126. Poziom glukozy z 3 m-cy też w normie. Ale ze słodyczy i cukru tak czy inaczej rezygnuję. No może w niedzielę będę sobie robiła wyjątek od reguły:)

Wiola lekarz nie zlecał mi sprawdzenia poziomu wit D. On raczej jest zwolennikiem witaminy D ze względu na klimat jaki u nas panuje i pogodę. Na pomorzu aż takich upałów nie mamy. Więcej w to lato chmur i deszczu niż słońca.

Milusia piękna jest Twoja Elenka. I waga słuszna:) Z Twoją energią to chyba nie tak łatwo leżeć.

Matosia mój lekarz teraz co 3 tygodnie umawia wizyty. Teraz jedynie byłam po 2 tyg.

Ananka gratuluję udanej wizyty. I Jaś też juz ładnie waży.

Ja też dziś zaliczyłam wizytę u gina. I moja Basia waży 1950. Chociaż raz wyszłam od lekarza spokojniejsza. Może dlatego, że miał więcej czasu po 1 pacjentka nie przyszła. Miałam dosyć dokładne usg. Serduszko ok, przepływy też, ilość wód w normie, szyjka zamknięta. Do tego pobrał mi wymaz i zobaczymy czy wszystko jest ok. Główką zwrócona jest na dół i mam nadzieję, że już tak zostanie. Mam zleconą morfologię i zobaczymy czy mogę odstawić żelazo.
Za to po wizycie dosyć mocno rozbolał mnie dół brzucha. I jak na złość nie ma mojego M. więc po Młodego będę musiała iść do przedszkola. ehh.

Do góry