Coś ostatnio naprawdę nie ogarniam z odpisywaniem na forum.
Ewka84 byłam u diabetologa i zlecił mi powtórzenie krzywej cukrowej- na czczo, po 1h i po 2 h. Do tego jeszcze jakieś badanie świadczące o poziomie glukozy z ostatnich 3 m-cy. Badania zrobiłam i skaczę z radości po wszystko jest w normie. Na czczo wyszlo mi 87, po 1 h 153, po 2 h 126. Poziom glukozy z 3 m-cy też w normie. Ale ze słodyczy i cukru tak czy inaczej rezygnuję. No może w niedzielę będę sobie robiła wyjątek od reguły
Wiola lekarz nie zlecał mi sprawdzenia poziomu wit D. On raczej jest zwolennikiem witaminy D ze względu na klimat jaki u nas panuje i pogodę. Na pomorzu aż takich upałów nie mamy. Więcej w to lato chmur i deszczu niż słońca.
Milusia piękna jest Twoja Elenka. I waga słuszna
Z Twoją energią to chyba nie tak łatwo leżeć.
Matosia mój lekarz teraz co 3 tygodnie umawia wizyty. Teraz jedynie byłam po 2 tyg.
Ananka gratuluję udanej wizyty. I Jaś też juz ładnie waży.
Ja też dziś zaliczyłam wizytę u gina. I moja Basia waży 1950. Chociaż raz wyszłam od lekarza spokojniejsza. Może dlatego, że miał więcej czasu po 1 pacjentka nie przyszła. Miałam dosyć dokładne usg. Serduszko ok, przepływy też, ilość wód w normie, szyjka zamknięta. Do tego pobrał mi wymaz i zobaczymy czy wszystko jest ok. Główką zwrócona jest na dół i mam nadzieję, że już tak zostanie. Mam zleconą morfologię i zobaczymy czy mogę odstawić żelazo.
Za to po wizycie dosyć mocno rozbolał mnie dół brzucha. I jak na złość nie ma mojego M. więc po Młodego będę musiała iść do przedszkola. ehh.