reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Jolka, patrzylam też na wymiary podane na USG to wszytsko wskazuje na to że jest troszkę większy niż na swój "wiek" :) ale wiadomo że też trzeba brać poprawkę na to całe USG ;)

Co do wit d to ja biorę 1000j. w kompleksie witamin, ale endokrynolog każe mi dobierać jeszcze eh a z kolei ginekolog odradza bo po co, że teraz jest bum na wit D i wszyscy każą ją brać eh..
Oj tak, teraz i my i dziedziczki będą przybierać w kosmicznym tempie :) ja póki co 5.5kg na plus, zobaczymy jak będzie dalej ;)

Buziaki!

Maggie śliczna córunia, ma taki śliczny profil...

Pysia kolejna piękność, śliczne usteczka....

Wiola śliczny chłopczyk, mały przystojniacha.....

Z tą wagą to oczywiście może być różnie, ale u mnie się sprawdziło, bo młodszy na każdym etapie po 30 tc był o 400g lżejszy, no i urodził się mniejszy dzięki Bogu:) Starszy ważył 4100, młodszy 3420.....

Na20talii wydaje mi się, że to pełnia, bo moja wczoraj mało mi brzucha nie rozerwała......

Cześć, dziś Maleństwo spokojne. Dziś na obchodzie wieczorem lekarz mi głupio powiedział, że nie widzi podstaw dlaczego ja jestem ... kurcze sama się tu nie polozylam... i jutro jak bedzie ok to się wpisze na żądanie....

Ja po wizycie. Szynka nie za ciekawa i jeszcze trochę muszę uważać. Z dzieckiem ok waży 1557g Lekarz chciał zrobić nam ładne zdjęcie 3d ale udało się tylko pół buzi sfotografowac bo całe badanie trzymała obie ręce na twarzy. Za to pipke mamy dolkadnie sgotogragowana.

Ewka szyjka 2 tyg temu miała 4 cm ale generalnie jest rozwarta (nie chcę mi powiedzieć ile bo mówi ze będę czytała za dużo w necie) i generalnie jest dość miękka. Nawet jak byłam w 12tyg U przypadkowej lekarki i zbadali mnie to od razu mówiła ze szyjka miekawa.

Już się z T. Umówiliśmy ze jak się wygoje to zostawimy mamie dzieci i pojedziemy na cały dzień do uniejowa na termy. Żeby się odchamic bo my generalnie lubimy jeździć a tu ostatnio nie da rady.

Dżejka śliczna waga córci:) Mam nadzieję, że szyjka będzie trzymać ile wlezie, sądzę, że skoro nie proponowali żadnego szewka to musi być jeszcze całkiem ładna, a po 30 tc to szyjka ma prawo zmięknąć. Moja już na tym etapie była miękka (to dobrze bo się szykuje do porodu), ale długa. Najgorsze jest jak szyjka się skraca bo mi lekarz powiedział, że może być twarda, a w jeden lub dwa dni może zmięknąć.......

reklama
Cześć Mamuśki! Dziś mnie wypuscili :-) zrobili jeszcze jedno ktg i nic złego się nie działo. Jaka to radość.... szpital to jakaś masakra dla psychiki...

Dzejka trzymam kciuki za twoja szyjke :-) niech się trzyma twardo i nie skraca!

Do góry