reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hej dziewczyny.
Ja świeżo po wizycie, maly w 29tyg waży 1420g. Mam wrażenie że to dużo i że kawał chłopa się urodzi :)

Teraz kolejne wizyty będą już co 3tygodnie, też tak mialyscie? Do tej pory spotykalismy się co miesiąc. Ja się oczywiście cieszę, bo będę pewniejsza tego że wszystko w porządku :)
a tu zdjęcie małego, troszkę pępowina go zasłoniła, no i rączkę sobie do snu podłożył pod główkę :)
ktoras z Was przyjmowała może dodatkowo witaminę d? Btw lekarz zapisał mi heviran na opryszczki na ustach,plus zovirax. Co do hevi to nie byłam przekonana no ale ufam lekarzowi. Niestety u mnie opryszka pojawia się średnio raz na miesiąc :( no i dostałam jakieś tabletki na sen, bo nie mogę usnac wieczorem i mecze się minimum godzinę :(

Załączniki

• 1435754051410.jpg
    1435754051410.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 53
Cześć, dziś wybrałam się do lekarza,bo nasza Dzidzia od 2 dni szaleje w brzuchu. Miałam badanie usg +ktg ... i otrzymałam skierowanie do szpitala. :-( Badanie nic specjalnego nie wykazalo...
do jutra mam obserwować i zgłosić się do szpitala...trzymajcie kciuki.

Na20talii kciuki zaciśnięte!

Maggie, Pysia ale modelki macie! obie dziewuszki przesłodkie!

Wiola ślicznego masz synusia!

Cześć, dziś wybrałam się do lekarza,bo nasza Dzidzia od 2 dni szaleje w brzuchu. Miałam badanie usg +ktg ... i otrzymałam skierowanie do szpitala. :-( Badanie nic specjalnego nie wykazalo...

Oj a co to znaczy że szalała? Trzymam kciuki żeby wszystko okazało się w porządku!

To skoro badanie nic specjalnego nie wykazało, to czemu szpital? Powiedzieli coś więcej?

Pysia na ktg dziecko miało podwyższone tętno.
Wiola84 co znaczy,ze szalalo. Moje Maleństwo tak cały czas jakby nerwowo się rusza, tak inaczej niż zwykle.

reklama
Wiola- słodka dzidzia! :-) myślę, że to wcale nie tak dużo, a średnio z tą wagą. Kuzynka w 28 t.c. miała wagę dziecka 1600 g, za 2 tyg. ma termin, a dzidziuś we wtorek ważył 2800, więc przy porodzie będzie lekko ponad 3 kg. Nasze dzieciaki będą teraz tak szybciej przybierać, bo już ostatni trymestr. Co do wit. D to z reguły każdy z nas ma niedobór i powinien dodatkowo ją suplementować, zwłaszcza małe dzieci i kobiety w ciąży

Na20talii- pewnie zrobią Ci badania na przepływy pępowinowe i znów ktg i usg, będzie dobrze. Może dzidziuś po prostu reagował na pełnię ;-) pogoda też widzisz jak szaleje

Do góry