reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

bb_Anna no nie ładnie zrobili .. powinni odrazu an pierwszej wizycie zapisac na karcie twoj numer ... szkoda ze jechałas na daremne ...u mnie połozna odrazu poprosiła o numer

Sylwia9 kurcze jednak dobrze jest miec lekarza ktoremu ufasz w 100% i na ktorym mozesz polegac w kazdej sytuacji

reklama
Witam :-):-)

BB_Anna rozumiem Twoje rozczarowanie i pewno złośc .. a co do numeru ja zmieniłam lekarza na tego co wczoraj byłam i odrazu wzieli mój numer a lekarz dał mi swój .. ;-)

A więc wracając do wczorajszej wizyty to jestem mega zadowolona i szcześliwa wkoncu zostałam super zbadana , nie zrobił mi usg 3d bo stwierdził że teraz wszytsko jeszcze pomierzymy czy dzidzia zdrowa itp bo ost moment na to . I robił mi zwykłe usg ale wszytsko pokazał policzył puscił bicie serduszka .. ale niestety nie chciał mi zdadzić kto mieszka w mojim brzuchu ..;-);-) Nastepną wizyte mam 18 września to może wtedy mi coś zdradzi chyba ,że sie tyłkiem do nas obróci .. bo wczoraj to normalnie biegał dzidziuś taki lumpek :-)

czesc
Hai super ze wizyta udana

nie wiem jak u was ale u mnie leje caly czas od wczoraj wieczora,nawet dobrze bo podleje mi moje malinki i porzeczki
młody w przedszkolu,rosol pyrka ,pralka pierze ,musze ogarnąć mieszkanko bo mam mega bałagan

kurcze od kilku dni pobolewa mnie lewe biodro

jane tak chodzę prywatnie, no ja też się z jednej strony nie dziwie bo moja lekarz ma same praktycznie pacjentki w ciąży a ja jestem kolejną z nich, ale tak jak pisałam że płacę i wymagam no bo w sumie za co płacę ? Albo niech sobie zapisuje w karcie co ma zrobić na następnej wizycie...

Hai24 super że wizyta się udała i że trafiłaś na dobrego lekarza :) Taki który interesuje się swoim pacjentem :)

sylwia u mnie taka sama pogoda, może to dobrze bo ja upały ciężko znoszę, co do bioderka to już kiedyś o tym pisałam tyle że u mnie jest to prawe biodro :)

Sylwia no nie dziwięCi się. Zostawisz u niej niezłą kasę i łaski Ci nie robi, że potraktuje indywidualnie. Tego oczekuje się od lekarza, zainteresowania. Mnie wylulała ginka przy frugiej ciąży. Łaziłam do niej co miesiąc, zostawiałam pieniądze a podczas porodu przebiła pęcherz i poszła do domu! Potem mnie przepraszała ale co z tego? Teraz chodzę na NFZ i narazie jestem zadowolona na 10000% :)

ooooooooooo nie w tym watku się rozpisałam:-)
ja już wam piasalam ze mam 2 gin ,jeden prywatny drugi na nfz i ten na fundusz jest boski a na tego prywatnego napisze skarge na koniec,wiecie ze ja u niego nigdy nie bylam na fotelu gin?

o ja pierdziele Sylwia co za lekarz ... jak on mogł nawte raz Cie nie zbadac ...:crazy:
a no włansie widziałam ze nie w tym watku sie rozpisałas ale nie chciałam nic pisac :-p
ja jak wchodze to odrazu sie rozbieram i wsiadam na fotel ;-)badanko a potem usg , jak na razie cały czas miałam dopochwowe ..

ehh jednak lekarz lekarzowi nie rowny ... ehhh

kerna jak to przebiła pęcherz i sobie tak po prostu poszła?>?????

sylwia czy dobrze zrozumiałam że chodzisz do dwóch ginków na raz??? Bo ja też tak planowałam ale to wtedy jak robisz badania? Ten na NFZ daje Ci skierowania i ta gin daje skierowania i po 2 badania robisz?? I jak to jest możliwe że ani razu na samolocie u mnie jest tak samo jak u Monila najpierw fotel później usg i tak samo póki co mialam usg dopochwowe ale licze na to że teraz będzie przez brzuszek w sumie szyjkę można zbadać CHYBA tylko przez dopochwowe?

reklama
ten na fundusz tez mnie bada na każdej wizycie,najpierw wywiad co ,jak i kiedy,potem fotel następnie usg ,nie zawsze długie ale zawsze sprawdza czy ciaza zywa ,ilość wod,potem ubieranie , dalej rozmowa i wytyczne

a ten prywatny to zastanawiam się czy nie zmienić ,karta i tak zostaje w klinice wec o zaświadczenie się nie martwię

ed.
Sylwia9 tak chodze do 2 ,ten na fundusz wie ze mam karte Medicoveru i ze mogę tam robic badania za free wiec mowi jakie badania mam zrobić ale często jest tak ze ten prywatny daje mi takie same badania wiec robie w klinice a potem tylko drukuje ze stronki i przekazuje temu na fundusz

Ostatnia edycja:
Do góry