reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

bb_Anna no nie ładnie zrobili .. powinni odrazu an pierwszej wizycie zapisac na karcie twoj numer ... szkoda ze jechałas na daremne ...u mnie połozna odrazu poprosiła o numer

Sylwia9 kurcze jednak dobrze jest miec lekarza ktoremu ufasz w 100% i na ktorym mozesz polegac w kazdej sytuacji

reklama
Witam :-):-)

BB_Anna rozumiem Twoje rozczarowanie i pewno złośc .. a co do numeru ja zmieniłam lekarza na tego co wczoraj byłam i odrazu wzieli mój numer a lekarz dał mi swój .. ;-)

A więc wracając do wczorajszej wizyty to jestem mega zadowolona i szcześliwa wkoncu zostałam super zbadana , nie zrobił mi usg 3d bo stwierdził że teraz wszytsko jeszcze pomierzymy czy dzidzia zdrowa itp bo ost moment na to . I robił mi zwykłe usg ale wszytsko pokazał policzył puscił bicie serduszka .. ale niestety nie chciał mi zdadzić kto mieszka w mojim brzuchu ..;-);-) Nastepną wizyte mam 18 września to może wtedy mi coś zdradzi chyba ,że sie tyłkiem do nas obróci .. bo wczoraj to normalnie biegał dzidziuś taki lumpek :-)

czesc
Hai super ze wizyta udana

nie wiem jak u was ale u mnie leje caly czas od wczoraj wieczora,nawet dobrze bo podleje mi moje malinki i porzeczki
młody w przedszkolu,rosol pyrka ,pralka pierze ,musze ogarnąć mieszkanko bo mam mega bałagan

kurcze od kilku dni pobolewa mnie lewe biodro

jane tak chodzę prywatnie, no ja też się z jednej strony nie dziwie bo moja lekarz ma same praktycznie pacjentki w ciąży a ja jestem kolejną z nich, ale tak jak pisałam że płacę i wymagam no bo w sumie za co płacę ? Albo niech sobie zapisuje w karcie co ma zrobić na następnej wizycie...

Hai24 super że wizyta się udała i że trafiłaś na dobrego lekarza :) Taki który interesuje się swoim pacjentem :)

sylwia u mnie taka sama pogoda, może to dobrze bo ja upały ciężko znoszę, co do bioderka to już kiedyś o tym pisałam tyle że u mnie jest to prawe biodro :)

Sylwia no nie dziwięCi się. Zostawisz u niej niezłą kasę i łaski Ci nie robi, że potraktuje indywidualnie. Tego oczekuje się od lekarza, zainteresowania. Mnie wylulała ginka przy frugiej ciąży. Łaziłam do niej co miesiąc, zostawiałam pieniądze a podczas porodu przebiła pęcherz i poszła do domu! Potem mnie przepraszała ale co z tego? Teraz chodzę na NFZ i narazie jestem zadowolona na 10000% :)

ooooooooooo nie w tym watku się rozpisałam:-)
ja już wam piasalam ze mam 2 gin ,jeden prywatny drugi na nfz i ten na fundusz jest boski a na tego prywatnego napisze skarge na koniec,wiecie ze ja u niego nigdy nie bylam na fotelu gin?

o ja pierdziele Sylwia co za lekarz ... jak on mogł nawte raz Cie nie zbadac ...:crazy:
a no włansie widziałam ze nie w tym watku sie rozpisałas ale nie chciałam nic pisac :-p
ja jak wchodze to odrazu sie rozbieram i wsiadam na fotel ;-)badanko a potem usg , jak na razie cały czas miałam dopochwowe ..

ehh jednak lekarz lekarzowi nie rowny ... ehhh

kerna jak to przebiła pęcherz i sobie tak po prostu poszła?>?????

sylwia czy dobrze zrozumiałam że chodzisz do dwóch ginków na raz??? Bo ja też tak planowałam ale to wtedy jak robisz badania? Ten na NFZ daje Ci skierowania i ta gin daje skierowania i po 2 badania robisz?? I jak to jest możliwe że ani razu na samolocie u mnie jest tak samo jak u Monila najpierw fotel później usg i tak samo póki co mialam usg dopochwowe ale licze na to że teraz będzie przez brzuszek w sumie szyjkę można zbadać CHYBA tylko przez dopochwowe?

reklama
ten na fundusz tez mnie bada na każdej wizycie,najpierw wywiad co ,jak i kiedy,potem fotel następnie usg ,nie zawsze długie ale zawsze sprawdza czy ciaza zywa ,ilość wod,potem ubieranie , dalej rozmowa i wytyczne

a ten prywatny to zastanawiam się czy nie zmienić ,karta i tak zostaje w klinice wec o zaświadczenie się nie martwię

ed.
Sylwia9 tak chodze do 2 ,ten na fundusz wie ze mam karte Medicoveru i ze mogę tam robic badania za free wiec mowi jakie badania mam zrobić ale często jest tak ze ten prywatny daje mi takie same badania wiec robie w klinice a potem tylko drukuje ze stronki i przekazuje temu na fundusz

Ostatnia edycja:
Do góry