reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

hai24 ta baba oszalala?ja majac problemy i podtrzymana ciaze miała dupka 2x1 a ona kaze ci tyle brac?chyba ma jakies interesy z producentem dupka
dobrze ze ja olalas

ja na plec nastawiam się dopiero na usg polowkowym:-)

reklama
normalnie jak czytam to co ta głupia lekarz wyprawia to aż serce się kraja no bo kurcze już nie wiadomo jakim lekarza ufać... jedni mówią tak a inni inaczej no i czym tu sie sugerować... ja szczerze mówiąc też się zastanawiam nad zmianą lekarza, bo niby też miałam zapowiedziane że mogę dzwonić kiedy tylko chce a jak na samym początku dokuczały mi te bóle podbrzusza i wydzwaniałam do lekarz czy mogłabym do niej szybciej się zgłosić to nie odbierała telefonu a z godzinkę później przyjechała sobie do cukierni która znajduję się obok mojej pracy i tam ją wyłapałam...

Teraz jestem ciekawa czy będzie sama pamiętała albo czy po prostu z tego że nie miałam robionej to zrobi mi cytologie... i czy pamięta w ogóle to że wcześniej zakończyła się moja poprzednia ciąża i że miała bacznie obserwować moją szyjkę i ewentualnie założyć szew..... wiem że to tylko człowiek tak jak my, ale płacę - wymagam dużego zainteresowania moją osobą bo wcale się nie czuję jakoś bezpiecznie i że mogę zaufać mojemu lekarzowi na 100% i że mogę dzwonić o każdej porze dnia...

Ja się dzisiaj wściekłam....
Pojechaliśmy na umówioną wizytę na 18.00 wszystko fajnie ale bramka zamknięta dzwonimy i nic, w oknach jakoś tak ciemno. No nic dzwonię do babeczki która rejestruje, a ta do mnie że doktor wyjechał nagle i że ona bardzo przeprasza ale nie miała do mnie telefonu i tak głupio wyszło.... myślałam że szału dostanę. Nie dość że jechaliśmy specjalnie, nastawieni na wizytę na USG i może pozanie płci to jeszcze dygaliśmy ileś tam km. Cholera jasna i jeszcze propozycja wizyty za 2 tygodnie. Jak babie powiedziałam że w ciąży jestem i muszę chodzić REGULARNIE na kontrolę to nagle się znalazł termin na za tydzień na 20.40...
Szkoda słów. Niby porządny gabinet, poważni ludzie, dobry lekarz a tu takie numery.
Ehh pozostaje mi tylko czekac tydzień i tyle.

bb_anna to na pewno byla wyjatkowa sytuacja:) nie stresuj sie choc wiem, ze jestes rozczarowana! a telefonu faktycznie nie mieli? to jest jej praca i sa takie sytuacje, ktore sa ponad to.

Babka z rejestracji nigdy nie prosiła mnie o numer, no i twierdzi że nie miała. Za to doktor na pewno ma, bo jeszcze moje dane aktualizował jak w ciążę zaszłam...

No a ja sobie tak samo nie przypominam żeby moja lekarz albo rejestratorka brała odemnie mój numer telefonu...

Czasami są takie sytuacje że lekarz musi pilnie jechać nie denerwuj się :) za to za tydzień na pewno poznacie płeć dzidziusia :)

Chociaż powinni zadzwonić i powiadomić że wizyta odwołana albo chociaż jakąś kartkę na drzwiach wywiesić...

reklama
sylwia czyli prywatnie chodzisz?? jak jesteś niezadowolona to możesz poszukać innego lekarza ale w sumie nie wiem jak to jest ze zmianą w trakcie ciąży?? i czy znajdziesz kogoś lepszego? Ja wiem z reguły, że lekarzom lepiej przypominać o wszystkim. I się nie dziwię trochę... przecież ile oni mają pacjentek i jak nawet połowa z nich jest w ciąży to może się pomieszać.

BB_Anna ja nienawidzę takich sytuacji jak się na coś nastawiam a w ostatniej chwili plany się zmieniają.... szczególnie jeżeli chodzi o coś takiego... u mnie w rejestracji mają numery pacjentów i ostatnio nawet dzwonili do mnie i przesuwali wizytę ale tylko na inną godzinę więc nawet lepiej bo wcześniej miałam :)

Do góry