reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Magdulajtka to dobre wieści, gratuluję :-)

Monila super, czyli jednak uda się sn. Mały już nie taki mały ;-) Trzymam kciuki za kolejne dobre wieści :-)

Monila wg mojego lekarza to masz sporawego dzidziusia tak jak ja w terminie porodu ma szanse 4kg przekroczyć bo teraz najwięcej rosnie ok 250-300g tygodniowo wiec sobie policz hehe

Monila no a ciekawe ile moja stwora teraz waży-ostatnio było prawie tak samo:tak: W środe mam wizyte dopiero. Mi już posiew z szyjki pobierali to jest to samo co ten cały GBS? czy coś innego?
Monila super że możesz naturalnie rodzić :tak:

Magdulajtka moj gin powiedział ze to waga w normie:-D a zreszta po kim mały ma byc duzy jak my z mezem ledwo co 3kg przekraczalismy po urodzeniu ;-) no ale zobaczymy po narodzinach jaka waga bedzie:tak:

Myg mysle ze pobrał ci ten wymaz w kierunki GBS ...

Agasim, w Zgierzu szukaj doktora Bobeffa. Koleżanka gdzieś udupiła jego nr tel.

Monila, dzidzi jest takie jakie powinno być:-) wg oczywiście swoich norm:-)
Wiesz, ja nawet 3 kg nie ważyłam, mężon ciut ponad 3, a Maja 4100 :-) śmiałam się, że to bracie teścia - 6500 :-) bo teściu normalny się urodził...tylko potem coś mu się w główkę stało ;)

Ja idę 13 na tego Gbsa, ale gin coś mówił też o posiewie z odbytu. No i wtedy Młodego zważymy:-)

Monila Twój synuś wcale nie taki mały, z tego co pamiętam ma wagę porównywalną jak moja córcia i lekarz mówił ze to taka średnai waga :-) ja mam nadzijeę że nie przenosze tylko bo wtedy 4 kg może nawet mieć !
Mój tata urodził się z wagą 5 kg to był dopiero klocek :-D

Uff!!! u mnie GBS ujemny :-) - właśnie sprawdziłam wyniki.

Gratuluje dużych bobasków :tak: Ja to bym chciała, żeby moja ważyła już przynajmniej z 2500g - jakoś psychicznie bym się już lepiej chyba czuła. Lekarz powiedział, że jak urodze w terminie, to będzie ważyć max 3,5kg. Póki co tydzień temu ważyła 2152g, więc do 3,5kg jeszcze daleko,

Ja już po wizycie, mieli dzisiaj taki bajzel w przychodni że na wizytę musiałam czekać ponad 4h:wściekła/y: a i tak miałam szczęście bo dziewczyny czekały po 3h i kazali im przyjść jutro bo dziś nie dadzą rady ich przyjąć. Pani dr ogólnie zadowolona bo pierwsza ciążą już była zakończona a tu nawet stwierdziła że może doturlam się do lutego. Szyjka ma 1,5 cm a z tymi bólami to jak mi nie przejdzie po czopku w ciągu 2 h to mam jechać na Ip. Ogólnie szyjka w ciągu 3 tyg skróciła się ponad 1,5 cm to dużo czy mało??

reklama
Magdzik mnie szyjka w ciągu miesiąca z 4cm prawie całkowicie zniknęła...Ale miałam sporo nerwów i trochę biegania więc pewnie u Ciebie ostatnie wydarzenia też trochę się do tego przyczyniły. A że tu zapytam przy okazji, jak mąż po rozmowie?

Do góry