reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Magdzik mnie szyjka w ciągu miesiąca z 4cm prawie całkowicie zniknęła...Ale miałam sporo nerwów i trochę biegania więc pewnie u Ciebie ostatnie wydarzenia też trochę się do tego przyczyniły. A że tu zapytam przy okazji, jak mąż po rozmowie?

jutro mają dzwonić i informować czy chcą podjąć współpracę czy nie, ale jeszcze niestety nie znamy też żadnych warunków zatrudnienia

reklama
Melduję się po wizycie :-)
Mamy 33 tydzień, 2100 g, wody w normie, łożysko prawidłowo. Pessar trzyma, szyjka się nie rozwiera. Do pełni szczęścia brakowałoby tylko położenia główkowego, bo jest pośladkowe. Zaczynam coraz czulej myśleć o cesarce - zadręczaniem się nic nie zdziałam, więc uczę się optymizmu w tej materii.

Yenka- to my podobnie. Gdzie masz suwaczek? Ja dziś byłam na usg, więc wszystko ok i lekarz powiedział ze dziecko duże. Nawet pytał czy cukrzycy nie mam, a ja nie mam. Już mnie zmartwil. Waży 2700g. Ulozenie miednicowe więc ja szykuje sie na cesarke

Dziewczyny gratulacje. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe i może jeszcze się odwrócą.
Eve a jakie miałaś wyniki na krzywej cukrzycowej? Może w razie czego idź skonsultować się z innym lekarzem...po co masz się denerwować.

eve,
suwaczek była, ale usunęłam, bo mi się nie przesuwał:-( nie wiem w czym problem - po wgraniu pokazywał wyliczony tydzień ciąży, ale się nie zmieniał.

Co do cesarki - będzie co ma być. Moje dziecko jest zdumiewająco konsekwentne w swoim ułożeniu i jakoś większych nadziei sobie nie robię. Zaczynam w ramach "oswajania" robić listę plusów takiego rozwiązania ;-)

Magdzik tak zle z twoja szyjka to jeszcze nie ma :-D trzymam kciuki za telefon w sprawie pracy męża &&&& koniecznie daj znac co i jak :tak:

Yenka jeszcze jest szansa ze maluszek sie ułozy głowkowo ;-)

Dziewczyny, super, że wszystko gra:-) oby tak do terminu.
Jakoś urodzić trzeba, więc i cesarka jest dobra:-) dopiszcie do swoich list plusów to, że nie popękacie, że nie rozciągnie się pochwa (a to przecież ważne w dalszym życiu łóżkowym, żeby te wrażenia nie były gorsze) :-)

reklama
eve Yenka ja tez cesarkę będę miała nie będzie tak źle jedna już miałam. Ja najbardziej sie boję że nie zdążę z bólami na to cc bo mam czekać na rozpoczęcie porodu i dopiero do szpitala jechać i zrobią mi cc

Do góry