reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Hej hej

Ja też po wczorajszej wizycie!

Mała waży 2250kg, położenie główkowe, ładnie się rozwija, szyjka 3cm zamknięta. Ale cukier znowu mi skacze i znowu ścisła dieta! :-(

Eve wooow Twoja dzidzia na prawde jest spora! Może faktycznie zrób sobie krzywą cukrową...

Trzymam kciuki za Dzidzie żeby się obróciły główkowo! ;-)

grzechotka czemu kaza czekac do boli? ja mam wczesniej o tydzien date na cc wlasnie zeby przed bolami zdarzyc bo jak mi tlumaczyli wtedy jest bezpieczniej , jest inny rodzaj znieczulenia i powinnam byc swiadoma a te z bolami to czesto musza byc uspione i potem ciezej im dojsc do siebie. tak mi powiedzieli
ja zaraz na wizyte z polozna jak mi sie nie chce, jestemm taka zmeczona jakbym caly dzien prqcowala ,a wyniki mam dobre

Ja to sobie w ogóle nie wyobrażam jak przy bólach okaże się że jednak cc i usiedzieć prosto żeby trafili w dobre miejsce tą wielką igłą! :szok:

Wlasnie jak to jest z tym znieczuleniem? czytalam, ze zanim wbija wlasciwa igle to znieczulaja miejsce wkłucia, to prawda? Czy to naprawde tak mocno boli??

Nie boli az tak myslalam ze będzie gorzej może naprawdę mi znieczulili ale przyjemne nie bylo bo nie wolno się ruszać i bałam się oddychać malo nie zemdlalam z bezdechu głupia. Troche jak u dentysty w miarę wstrzykiwania srodka boli coraz mniej

verita tak mi lekarz powiedział że najlepiej jest jak juz macica zacznie pracować sama poza tym uaktywnia sie samoistnie np oksytocyna którą normalnie przy cc wcześniejszym trzeba podać. Poza tym nigdy nie wiadomo czy dziecko juz jest gotowe do wyjścia czy nie. Ja kubę urodziłam przez cc tylko dlatego że było blisko święta i chcieli sie mnie pozbyć za szpitala tak więc zrobili cesarkę w 39 tyg a nawet przepowiadających skurczy nie miałam, leżałam juz tydzień w szpitalu bo miałam wysokie ciśnienie więc co na stół i zero przejmowania się przecież donoszone.
Teraz chciałabym żeby choć trochę to miało powiązania z naturą

co do znieczulenia to ja zupełnie nie pamiętam czy to mnie bolało czy nie byłam tak przejęta i wystraszona ogólnie że nie za bardzo wiedziałam co sie dzieje , teraz mam już większą świadomość ale akurat znieczulenia to ja sie nie boję gorzej jest jak ono zaczyna schodzić powoli odzyskuje sie wladze w nogach a jak dochodzi do brzucha bioder to juz taki ból jest uuu już na sama myśl mnie boli.
Ja mam naprawdę wysoki próg bólu ale tego po cesarce pierwsze 12 h nigdy nie zapomnę bolało jak cholera

ja swoje 7 wkłuc do kregosłupa przed cc wspominam cholernie boląco ...pomimo tego ze byłam w szoku pamietam ten bol do dzis .... za to jak znieczulenie schodziło to o dziwo nie bolało mnie .. jedynie bolało przy pierwszym wstawaniu ale to logiczne a tak to czas po cc przeszłam gładko i jakos bezbolesnie .... mam bardzo wysoki prog bolo no ale tych wkłuc nie zapomne do konca życia ... brrr az na sama mysl boli mnie kregosłup

Sylwia9 ja tam miałąm ... tu mi wody odchodziły tu bole porodowe a tu musiałąm wisiec na połoznej zeby wkłuli mi znieczulenie ...

Verita ja znowu słyszałam ze czasami czekaja do rozpoczecia akcji porodowej i wteyd robia cc bo to lepiej dla maluszka ... bo malec wtedy wie ze cos sie dzieje i przygotowuje sie do tego , a jesli jest cc tak z nienacka to maluszki sa w szoku ze nagle ktos je wyciaga ... ostatnio nawet z połozna o tym rozmaiwłam .. i to smao mi powiedziałą ..

Eve faktycznie duzy twoj maluszek .. moze zrob sobie ta krzywa cukrowa jeszcze ...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :-)

mam pytanie bo mam totalny mętlik w głowie już :eek:

otóż jutro wypada 17tydz 3 dzień mojej ciąży. Jakieś 3 tyg temu byłam w prywatnym gabinecie na badaniach prenatalnych. Lekarka jak poczytałam na forach cieszy się b. dobrą opinią, ma też lepszy sprzęt do badań niż moja lekarz prowadząca. Podpytaliśmy z narzeczonym wstepnie o płeć i powiedziała że na tym urządzeniu na 100% będzie mogła powiedzieć za 2 tygodnie. Minęły święta, nowy rok i jutro są dokładnie 3 tygodnie od tamtej wizyty. Zdaje sobie sprawę że dziecko może wcale nie chcieć się pokazać i na nic będzie ta dodatkowa wizyta, ale jestem ciekawa. Czy w tym 17 tygodniu można dowiedzieć się w ogóle o płci dziecka, czy lekarka zrobiła mnie w balona? :-) Normalnie pewnie poczekałabym na swoją lekarkę, ale ta powiedziała że na kolejnej wizycie będziemy "próbowały podejrzeć" co tam jest i obawiam się że na swoim sprzęcie pomijając nastroje maleństwa może się to okazać jeszcze długo nierealne.

podpowiedzcie coś, bo sama nie wiem ..

reklama
tez slyszalam o tym ze cc moze byc szokiem dla dziecka, tylko coz zrobic, u mnie planowana cesarka z wyprzedzeniem,na razie kazali mi poczytac o witaminie K i podjac decyzje czy chce aby byla podana dziecku i w jakiej formie. Jak u was? Podaja ja czy nie?

Do góry