reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Gratuluję udanych wizyt :-)
Ja się już nie mogę doczekać tych smakolykow na święta haps haps :-)
Co do karmienia to moja siostra je wszyściutko i małemu nic nie jest. Wyczytałam w książce że największym alergenem jest mleko krowie. Kolki podobno tez nie są zależne od tego co jemy.

reklama
Selerowa jak dostałam wypiskę ze szpitala co mogę jeść a czego nie to wyszło że najlepiej by było gdybym jadła serek biały z dżemem i gotowanego kurczaka nic poza tym no ale ja nie karmiłam i nie wgłebiałam się dalej w temat diety mamy karmiącej :p
Marta ja mam krew ARH+ i też dostałam skierowanie na antygeny nie wiem od czego to zależy
Małkus spora ta Twoja córa ;-) a ty się oszczędzaj żebyś jeszcze minimum ten miesiąc wytrzymała ;-)

Ja miałam odczyn coombsa robiony około 30tc mimo że mam ARH+ a mój O chyba- i mamy to potwierdzone papierkami. Widocznie teraz tego wymagają, albo nie chcą za duzo roboty i czasu w szpitalu na to poświęcać. Moim zdaniem lepiej zrobić teraz i wiadomo co od dzieciaczka można oczekiwać ;-)

edda89 konflikt moze wystapic tylko w wypadku kiedy matka ma minusowa a dziecko dodatnia, w Twoim wypadku nie ma mozliwosci konfliktu aczkolwiek w niektorych czesciach kraju badaja wszystkie ciezarne:)

oj jak sobie przypomnę diete po porodzie to dziw że tak mało schudłam . Ja nie mogłam praktycznie nic jeść bo mały był prtaktycznie na wszystko uczulony a szczególnie na białko od urodzenia . nie jadłam nawet kurczaka gotowanego chleba żadnych owoców z warzyw tylko marchewkę żadnych nabiałów prawie nic nie jadłam bo nie miałam co. Każde moje zjedzenie czegos innego kończyło się straszna kolką u Kuby. Od 2 miesiąca był dokarmiany nutramigenem bo ja prawie pokarmu nie miałam a i tak go wszystko uczulało. Mam nadzieje że tym razem będzie inaczej

Właśnie wróciłam ze szpitala. Pojechałam w niedzielę, bo jak pisałam na Lutóweczkach miałam całonocne straszne kopanie. Najpierw zrobili mi KTG i oto wynik:
' DSC00395.jpg
Położna, która mi to robiła była w szoku, że ja nic nie czuje i tylko spokojnie sobie leże :szok:. Powiedziała, że chyba jednak zabawię u nich dłużej. Bobas nie bez przyczyny tak szalał. Lekarz dyżurny wybadał mnie od A do Z i jak wróciłam do położnych to mówiły, że tyle nas nie było, że myślały, że on zamiast mnie badać, to już odbiera poród.
Przez 3 dni dostawałam magnez w kroplówce 2 razy dziennie, standard, czyli No-spe 3x i jakiś lek uspokajający Tranxene 2x - nie wskazany w ciąży (teraz wyczytałam) :wściekła/y:. Już po dwóch kroplówkach się troche wyciszyło. Wczoraj przeszli na magnez doustny, dzisiaj ostatnie ktg ok.:cool2:

Na odchodne przepisali mi Luteinę 100mg 1x na noc, No-spe Forte 2x1 i Magne B6 2x2.

Najważniejsze, że z bobaską wszystko ok. Położenie główkowe. W niedzielę ważyła 1680g i rozpoczynamy 32 tydzień :-D

Ja od poprzedniej wizyty u gina przytyłam ok. kilogram i do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze ok.7 kg. Kolejna wizyta 27.12.

Załączniki

• DSC00395.jpg
    DSC00395.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
Joasia ja to się na wydruku ktg jeszcze nie znam, ale po komentarzach położnych rozumiem, że dobrze nie było. Cieszę się, że już Wam lepiej i pomogli w szpitalu. Jednak miałaś przeczucie, że coś jest nie tak. Nie przejmuj się tym lekiem uspokajającym, wiedzieli co robią i pewnie nie Ty jedyna go dostałaś. A teraz odpoczynek, relaks i byle do kolejnej wizyty. I proszę, po raz kolejny, nie robić z nas tu w starym roku e-cioć ;-)

Do góry