reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Monila jak byłam w 30 to było 1,8kg czyli 0,5kg przybrała no to niby dobrze bo ma być 1kg na miesiac. Już się tego boje :baffled:
Gadałam z nim o jakimś wywołaniu albo czymś ale on powiedział że u mnie i tak przypuszcza że szybciej się skończy ciąża. Wiem że jak dziecko ma takie predyspozycje jak moje teraz czyli waga około 4kg przy porodzie to można zagadać o wywołaniu porodu prędzej żeby sie nie męczyć bo to przecież nie poród przy 4kg i powyżej:crazy:
Edit: Magdalena mi też gin powiedział że mam morfologie i mocz zrobić bo marnie wyglądam, dwa tygodnie temu była wporządku ale powiedział że to czasami kwestia dwóch tygodni i może się gwałtownie zmienić.

reklama
Hej! Ja tylko przelotem do Was zaglądam, bo trzeba pójść wreszcie spać.

Gratuluję udanych wizyt!

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Znaczy wczoraj, bo teraz już po północy. Niby wszystko ok, jednak szyjka jest skrócona i jutro tzn. już dzisiaj idę do szpitala. Nic strasznego się nie dzieje, ale gin chce mi zrobić ostatnie badania, podać kroplówkę na tą spinającą się macicę, bo lutka i spasmolina nie dają chyba odpowiednich rezultatów, a Fenoterol w tabletkach wycofany został, więc mogą podawać go tylko w szpitalu dożylnie. No i jeszcze badanie na paciorkowca mi tam zrobi i usg z przepływami, czy coś tam;-p. Jak jutro pójdę, to powinnam w poniedziałek już wyjść.

Na wizycie zrobił mi usg, bo to już 31 pełnych tygodni i okazało się, że pomylił się w 20 tygodniu co do płci:-D, więc jednak nie będzie Anitki tylko chłopak. W szoku jestem i na razie nie mamy nowego imienia, ale powiem Wam, że takiej info to się nie spodziewałam hehe. Dobrze, że się jakoś specjalnie nie nastawiałam, ale jeszcze nie ogarnełam tej wiadomości;-p. Poza tym wszystko dobrze z dzidzią, waży 1660g +/-. Oby jak najdłużej się nie chciał wylogować jeszcze.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące!

Agasim to Ci niespodzianka :-) Ale powiem Ci, że dziś miałabym już problem gdybym usłyszała taką wiadomość...Jednak człowiek trochę się nastawia przez taki czas, chociażby ja mówię do brzuszka po imieniu i teraz co...?Namieszałabym mu w głowie heh ;-) Czekamy na wieści poszpitalne, a tymczasem niech dbają o Ciebie :tak:

Myg no to wyglada na to ze moj mały tez bedzie tyle wazył bo w 30tc miał 1900g :-D we wtorek wizyta wiec sie przekonamy ile przytył :-)

Agasim to Ci niespodzianka :-) ale to od 20tc ginj nie robił ci usg ze nie zauwazył ze to synus ??

I już po usg :-)
Młody ma się dobrze, ułożył się dziś główką w dół. Tak jak się spodziewałam, jest duży - waga 2300, długość ponad 40 cm. Generalnie odpowiada to 34 tygodniowi, nawet ciut więcej. Najważniejsze, że jest ok.
Maja miała okazję zobaczyć brata i jest zachwycona.

Selerowa grtauluje udanej wizyty usg :)
ja też już po Usg wszystko ok maluch ułożył się pleckami i ciężko było cokolwiek zobaczyć no ale jakoś się udało pomierzyć :-) Waży 1550g i o mały włos Pani dr wygadałaby się co do płci ale w zdążyłam powiedzieć że czekamy na niespodzianke :) No i co najważniejsze szyjka jest ładna i ma 3 cm a tak się bałam że coś nie tak ;-) a no i dziecko ułożone główką w dół i raczej już nie powinno się przekręcić ;-)

reklama
Do góry