reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Dziewczyny piękne Wasze maleństwa :-)
Kesti najważniejsze, że jesteś zdrowa i wyniki dobre. Skoro lekarz nie widzi powodu do niepokoju to go nie ma :tak:

reklama
Czesc Dziewczyny:)

Bylam dzis u poloznej, ogolne wyniki badaj ok ale mam problem z cisnieniem:baffled: 4 razy mi mierzyla i okazalo sie, ze mam bardzo niskie cisnienie a puls walil jak szalony, zapytala czy wbiegalam po schodach haha. Powiedzialam jej, ze ostatnio czesto mam tak, ze nawet jak leze to slysze szybki puls przez chwile i sie uspakaja i szybko sie mecze przy czym sapie glosno ale myslalam, ze to normalne podczas ciazy. Polozna powiedziala, ze to nie jest normalne i kolejna wizyte mam w poniedzialek:-(

dziewczyny mam pytanie czy macie skurcze jakieś? mnie czasem dopada jakiś ból trudno mi jest go określić trochę kłujący trochę jak miesiączka trwa kilka sekund dosłownie nie wiem czy to sa te skurcze Braxtona- Hicksa ?
ostatnio tez zauważyłam jakby zmianę ruchów a raczej intensywności ruchów dziecka rusza się ale jakos inaczej chyba bardziej się wypina niż kopie ale to chyba w tym tyg normalne nie wiem

Grzechotko ja mam te skurcze, ale to raczej jest bezbolesne. Jedynie czuć jak brzuch się spina. Tylko tak sobie myślę, że może po prostu inaczej to odczuwasz bo w końcu każda z nas jest inna. A co do ruchów to nasze maleństwa mają coraz mniej miejsca to co się dziwić, że teraz zostało im się rozpychać. Ja dziś pierwszy raz w nocy poczułam już ból pod cyckami, bo chyba tak się wszystko podnosi do góry i mięśnie się naciągają.
Karolina nie denerwuj się, bo to też ciśnienie podnosi. Pójdziesz, sprawdzisz. Lepiej jak położna na zwróciła uwagę i chce sprawdzić niż żeby zostawiła Cię samej sobie, a później nie daj Boże coś...

hej ja dziś po wizycie :) ważę 68,8 czyli nie jest źle ciśnienie ok morfologia ciut za słaba i muszę się wspomagać żelazem no ale najważniejsze że szyjka twarda i zamknięta dalej lecę na luteinie i pewnie już tak do końca zostanie usg mam 13,12 więc dopiero wtedy spotkam się z maluszkiem ;-)

Magdzik to piękna waga :tak: A braki żelaza to normalne więc nie ma się czym martwić. Bierz tabsy, wzbogać trochę swoją dietę i będzie ok. Ja po miesiącu tabletek i jeszcze dwóch tygodniach zdrowej diety miałam wyniki w normie (choć na skraju, ale zawsze ;)). A dziś na obiad barszczyk więc mogę polecić przy okazji :-)

Magdzik no to wage masz ładna :-)

ja dzis tez po wizycie szyjka długa zamknieta i twarda :tak: mały obrócony główkowo ;-) waga 1900kg wiec juz wcale nie taki mały ;-)

reklama
Do góry