reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Mnie z lekko obniżonym i tak dał tabsy, bo stwierdził że dieta tak nie uzupełni braków. Tym bardziej, że nasze maluchy teraz dużo ciągną. Ale ten wynik myślę, że i tak masz niezły :-)

reklama
małkus u mnie identyczne wyniki i lekarz powiedział że trzeba żelazo połykać nic więcej po prostu niedokrwistość co na tym etapie ciąży ma 70 % ciężarówek także nie martw się.

Ja również po usg połówkowym w końcu. Nadal synuś w brzuszku zdrowiutki waży 538 g.mam pare zdjeć jego pysia. Niestety ja anemia nadciśnienie raz mi wyszło białko w moczu ale po lekach na ciśnienie zniknęło, szew szyjkowy, czekam na obciążenie glukozą bo jeszcze tylko cukrzycy do kompletu mi brakuje. Jakaś masakryczna ta ciąża jest.

marta wizytę mam 24-go ciekawe czy będzie mi też kazał coś łykać. Teraz już tyle tabletek łykam że boję się że mi wątroba siądzie :-)

magdulajtka oj współczuje Ci ale najważniejsze że dzidzia zdrowa i duża :-) nie kracz sobie tej cukrzycy! Ja sie tylko modliłam żeby mnie to ominęło bo szwagierka miała i masakra no ale mnie się udało :-)

Małkus wiem o czym mowa. Ja mam teraz żelazo, magnez, witaminy, tabsy na żylaki, kwas foliowy i rutinoscorbin...Także też się tego nazbierało. Dziwnie to mi będzie już po jak się to skończy ;-)

Ja jutro robię TSH i FT4 i wieczorem mam wizytę u nowego endokrynologa. Polecony przez ginekologa, podobno specjalizuje sie w ciężarnych. Zobaczymy jaki będę miała jutro wynik i co powie nowy doktorek.

dzien dobry wszystkim :)
ja wczoraj mialam wizyte wszystko ok , narzody wszystkie ladnie bylo widac dziecko pomierzone serduszko z badane wiec nie jest zle ale nie wiem ile wazy zapomnialam zaytac;/ jeszcze wczoraj przy okazji zrobli mi test na glukoze ale sie zmienilo rok temu musialam byc nad czo i 3 razy krew pobierana 2 godziny w gabiniece a tu teraz tylko wypic soczek porzeczkowy i po godzinie krew i koniec :) super bo nie musze za 2 tygodnie jechac :)

Dzień dobry. Ja już czekam w kolejce do gin z NFZ. Odbiore tez moje wyniki z krwi, moczu. Ciekawa jestem jak wyszły i pewnie rutynowe badanie. Zejdzie sie do 10 jak nic ;) Pozdrawiam. Miłego dnia

daria - to super że maleństwo zdrowe :-) z tą glukozą to pierwszy raz słyszę, że tak robią, soczek i koniec, ale super metoda, szkoda że wszędzie tak nie robią tylko maltretują nas tym lukrem w szklance ;-)
eve - no to kciuki za pozytywne wieści :tak:

reklama
ja właśnie siedzę w domku, jestem po obciążeniu glukozą i za dwie godziny wracam do labo na pobranie kolejne.
Co za syf no..ale udało sie wypić dość szybko a teraz walczę, żeby wytrzymać heh;-)

Eve powodzenia!

Ostatnia edycja:
Do góry