reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Sylwia9, Monila, Magdzik, eve cieszę się że Maluszki zdrowe :-)
Monila no poprostu miałaś dzisiaj niespodziankę zamiast w lutym ;-)
Magdzik szkoda że tak byle jak lekarz do tego podszedł, ale najważniejsze że ok.

No więc byłam dziś na tym USG w hotelu Haffner w Sopocie z mężulkiem :-)
Wyobraźcie sobie, wchodzę do sali konferencyjnej a tam kurcze 16 ginekologów w garniaczkach w tym mój ginekolog :-D no i na kozetkę i taki mega koleś robił mi to USG i pokazywał innym jak zwracać uwagę na szczegóły i mega dokładnie zrobić prenatalne. Samo serce badali 20 min ze szczegółami, przepływami krwi, każda tętnica, żyła. No ogólnie godzinkę mi robić to USG i Mała jest przebadana ze wszystkich stron i okaz zdrowia :-). Ogólnie byli bardzo zadowoleni bo bardzo współpracowała!

A to, że dziewczynka to na bank bo jak się profesorek zapytał to wszyscy chórem odpowiedzieli że dziewczynka heh jak na studiach ;-) Waży 480g (22tc)

Zaniepokoiło mnie to że lekarz mówił że mam położenie główkowe i bardzo nisko główkę, mam się oszczędzać, jedna ginekolożka pytała się mnie czy może tańczyłam przed przyjazdem a ja przecież chora leże od kilku dni :/.
Czy któraś z was w jakiejś ciąży miała nisko ułożóną główkę tak wcześnie??

reklama
Małkus fajnie ze małą zdrowa :-) kochana wczoraj na moim usg mały chyba z 3 razy był głowkowo i jak zapytałam lekarza o to to powiedizał ze teraz jeszcze mu sie tam głowka miesci wiec korzysta z tego i tak sie ukłąda .. ale juz za pare tygodni tak nie bedzie :-) no i ze wiele dzieci w tym tygodniu ciazy jest tak połozone .. ale ich połozenie zmienia sie co chwile :-)

Małkus ja tak mialam mialam nie nosic nadii bo syn to byl az wbity glowko w dol :)

a i nie wiem czy to od teo ale szyjka zaczela sie mega skracac ze chodzilam z szyjka 1,1 cm i leki dostawalam ae donosilam do 4 tygodnia i porod sie odbyl normalnie i mega szybko :)

Ostatnia edycja:
Trochę mnie uspokoiłyście, choć tak jak mówi Daria Mała jest wbita główką w dół i lekarze czekali godzinę aż się podniesie i mówili że po godzinie leżenia powinna podnieść no ale mam nadzieję że będzie tak jak mówi Monila i będzie OK :-)

Ja po wizycie. Maja pozostaje Mają!!:-) Wymiarowo zgodna z normami waży coś koło 350dag i reszta wszystko jest zdrowe :-) Główką jest tak samo jak u Małkus w dół ale nic nie mówił żeby uważać także to chyba normalne. Powiem wam na chwile sie wystraszyłam mąż już sie zaczoł cieszyć bo nóżka sie nawineła na miejsce przyrodzenia i wyglądało to jak siusiak :tak: ale nieee dziewucha 100% :-D

Eve gratuluje córci
Małkus super że z córą ok
no to kto na razie przeważa chłopcy czy dziewczynki ? ;-)

ja doszłam do wniosku że pójdę na usg prywatnie żeby mieć pamiątkę ale to dopiero w listopadzie bo w tym miesiącu mój budżet nie wytrzyma ;-)

Myg ekstra :-) Gratulacje córci, a mąż niech się cieszy, będzie pewnie córeczka tatusia :-)
Małkus najważniejsze, że mała zdrowa a teraz, tak jak piszą dziewczyny, ma jeszcze tyle czasu, że się kręci w każdą stronę. Na pewno będzie dobrze i tego trzeba się trzymać :-)
Magdzik pewnie, idź prywatnie, bo to zawsze pamiątka i fajnie jest mieć takie zdjęcie. Ja chce pójść jeszcze na 3D, ale nie wiem, który tydzień będzie najlepszy, żeby tak fajnie wszystko widzieć...

reklama
Do góry