reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Sylwia9, Monila, Magdzik, eve cieszę się że Maluszki zdrowe :-)
Monila no poprostu miałaś dzisiaj niespodziankę zamiast w lutym ;-)
Magdzik szkoda że tak byle jak lekarz do tego podszedł, ale najważniejsze że ok.

No więc byłam dziś na tym USG w hotelu Haffner w Sopocie z mężulkiem :-)
Wyobraźcie sobie, wchodzę do sali konferencyjnej a tam kurcze 16 ginekologów w garniaczkach w tym mój ginekolog :-D no i na kozetkę i taki mega koleś robił mi to USG i pokazywał innym jak zwracać uwagę na szczegóły i mega dokładnie zrobić prenatalne. Samo serce badali 20 min ze szczegółami, przepływami krwi, każda tętnica, żyła. No ogólnie godzinkę mi robić to USG i Mała jest przebadana ze wszystkich stron i okaz zdrowia :-). Ogólnie byli bardzo zadowoleni bo bardzo współpracowała!

A to, że dziewczynka to na bank bo jak się profesorek zapytał to wszyscy chórem odpowiedzieli że dziewczynka heh jak na studiach ;-) Waży 480g (22tc)

Zaniepokoiło mnie to że lekarz mówił że mam położenie główkowe i bardzo nisko główkę, mam się oszczędzać, jedna ginekolożka pytała się mnie czy może tańczyłam przed przyjazdem a ja przecież chora leże od kilku dni :/.
Czy któraś z was w jakiejś ciąży miała nisko ułożóną główkę tak wcześnie??

reklama
Małkus fajnie ze małą zdrowa :-) kochana wczoraj na moim usg mały chyba z 3 razy był głowkowo i jak zapytałam lekarza o to to powiedizał ze teraz jeszcze mu sie tam głowka miesci wiec korzysta z tego i tak sie ukłąda .. ale juz za pare tygodni tak nie bedzie :-) no i ze wiele dzieci w tym tygodniu ciazy jest tak połozone .. ale ich połozenie zmienia sie co chwile :-)

Małkus ja tak mialam mialam nie nosic nadii bo syn to byl az wbity glowko w dol :)

a i nie wiem czy to od teo ale szyjka zaczela sie mega skracac ze chodzilam z szyjka 1,1 cm i leki dostawalam ae donosilam do 4 tygodnia i porod sie odbyl normalnie i mega szybko :)

Ostatnia edycja:
Trochę mnie uspokoiłyście, choć tak jak mówi Daria Mała jest wbita główką w dół i lekarze czekali godzinę aż się podniesie i mówili że po godzinie leżenia powinna podnieść no ale mam nadzieję że będzie tak jak mówi Monila i będzie OK :-)

Ja po wizycie. Maja pozostaje Mają!!:-) Wymiarowo zgodna z normami waży coś koło 350dag i reszta wszystko jest zdrowe :-) Główką jest tak samo jak u Małkus w dół ale nic nie mówił żeby uważać także to chyba normalne. Powiem wam na chwile sie wystraszyłam mąż już sie zaczoł cieszyć bo nóżka sie nawineła na miejsce przyrodzenia i wyglądało to jak siusiak :tak: ale nieee dziewucha 100% :-D

Eve gratuluje córci
Małkus super że z córą ok
no to kto na razie przeważa chłopcy czy dziewczynki ? ;-)

ja doszłam do wniosku że pójdę na usg prywatnie żeby mieć pamiątkę ale to dopiero w listopadzie bo w tym miesiącu mój budżet nie wytrzyma ;-)

Myg ekstra :-) Gratulacje córci, a mąż niech się cieszy, będzie pewnie córeczka tatusia :-)
Małkus najważniejsze, że mała zdrowa a teraz, tak jak piszą dziewczyny, ma jeszcze tyle czasu, że się kręci w każdą stronę. Na pewno będzie dobrze i tego trzeba się trzymać :-)
Magdzik pewnie, idź prywatnie, bo to zawsze pamiątka i fajnie jest mieć takie zdjęcie. Ja chce pójść jeszcze na 3D, ale nie wiem, który tydzień będzie najlepszy, żeby tak fajnie wszystko widzieć...

reklama
Do góry