reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków!

małkus- ja tak miałam w pierwszej ciąży , syn bardzo szybko ułożył się głową w dół i strasznie napierał na szyjkę, niestety musiałam leżeć sporo i się oszczędzać bo nic a nic się nie chciał podnieść ani zmienić pozycji.

reklama
małkus - super!! zazdroszcze tak długiego i dokładnego usg :tak::-) i najważniejsze że córcia zdrowiutka i ślicznie rośnie :-)
myg - gratki udanej wizyty!!!! :-)

Same super wieści na tym wątku :-)

Gratuluję udanych wizyt!!

Mój Mały też jest w położeniu główkowym i był tak przez całe USG. Ale lekarz nic nie mówił, że to źle i że mam się oszczędzać czy coś...

Katia- bo samo położenie główkowe nie jest złe a nawet później prawie każdy maluch już tak leży, chodzi o to że w niektórych przypadkach ta główka wciska się za mocno do dołu i napiera na szyjkę, przy ciągłym chodzeniu może się skracać szyjka od tego tak mi to przynajmniej tłumaczyła ginka moja wtedy.

Happy dzięki za wytłumaczenie. Mi na USG ginekolog powiedziała, że szyjka i łożysko są wysoko, więc chyba ok :tak:

Małkus u mnie mała też była główką w dół później w poprzek a później już normalnie, tak jak mowi Monila dzidziuś jeszcze ma sporo miejsca więc układa się jak chce, póżniej już tak nie będzie ;-) Gratuluje dziewczynki :)

Myg gratuluje Córci!! :)

reklama
Do góry