reklama
Wiecie, pogadałam z moim kochanym teściem i mnie trochę uspokoił. On miał ostatnio poważne problemy ze zdrowiem no i trochę się interesuje i powiedział mi czym powinnam się tak naprawdę przejmować. Nie będę się nakręcać. Chyba przesadzam. Już po wczorajszych Waszych wypowiedziach miałam się uspokoić a nie doszukiwać I koniec z "doktorem Google" ;-)
A teraz wolę czekać na dobre wieści od Was :-)
A teraz wolę czekać na dobre wieści od Was :-)
Ja po wizycie wsio przebiega prawidłowo niestety usg nie było :-( do tego przytyłam niby 5 kg ale jak ważyłam się tydzień temu to miałam 3 kg na plusie usg mam za tydzien tdo może dowiem się czegoś więcej ;-)
Małkus Kerna a jak tam u was ? ;-)
Małkus Kerna a jak tam u was ? ;-)
kerna
http://www.lauraziobro.pl
No nie będę się chwalić bo nie ma czym, hehe nie było USG tylko pogadanka i skierowanie na badania już z glukozą. Połówkowe odłożył na piątek za tydzień
Małkus???
Magdzik a fajnie, że jest ok!!!!!W końću to jest najważniejsze!
Ja ostatnie USG miałam 31 lipca..seriooooooooooo nie mogę się doczekać tego USG
Małkus???
Magdzik a fajnie, że jest ok!!!!!W końću to jest najważniejsze!
Ja ostatnie USG miałam 31 lipca..seriooooooooooo nie mogę się doczekać tego USG
Mama Stacha
&Franka&Janka
Gratuluje udanych wizyt!!!
Ja też już po, z maluszkiem wszystko dobrze, żadne wady się nie uwidoczniły, serduszko bije odpowiednio szybko, 143 uderzenia/min, pozostałe narządy też ok, zgodnie z wiekiem ciąży, łożysko na przedniej ścianie wysoko, szyjka długa 42mm, masa z pomiarów 320g, płeć męska
Ja też już po, z maluszkiem wszystko dobrze, żadne wady się nie uwidoczniły, serduszko bije odpowiednio szybko, 143 uderzenia/min, pozostałe narządy też ok, zgodnie z wiekiem ciąży, łożysko na przedniej ścianie wysoko, szyjka długa 42mm, masa z pomiarów 320g, płeć męska
Marta, nie martw się, niska hemoglobina, którą można się martwić to 7-8. Twój wynik jest całkiem ok, ja bym się nie przejmowała, żelaza też bym nie suplementowała, na pewno jest w witaminach, które bierzesz i poszukaj w żywności. Żelazo w tabletkach nie jest fajne . . .Gratulacje Kasia :-)
A ja tak jeszcze podpytam, bo odebrałam dziś wyniki krwi mam niby hemoglobinę, krwinki czerwone i hematokryt poniżej normy. Tzn. sprawdziłam u "doktora Google", że niby mój wynik jest jeszcze w normie, tylko według mojego laboratorium są inne normy...Konkretnie mam hemoglobinę 11,5. Piszą, że to może wiązać się z anemią a co za tym idzie nieciekawe rzeczy mogą się dziać z maluszkiem...Ja nie jestem z tych przesadzających, ale oczywiście teraz będę niecierpliwie czekać tydzień do wizyty, żeby dowiedzieć się czy wszystko ok.
Czy któraś z Was miała takie wyniki? Co mówił lekarz?
Ja swojemu powiem, że ma mi malucha dokładnie zbadać z każdej strony, żebym spokojna mogła być. No i czas chyba zacząć wcinać więcej ryb i innych takich z żelazem...
gabi84
Fanka BB :)
Magdzik, kerna, Mama Stacha gratuluje udanych wizyt!!!!! Ciesze się że nasze lutowe maluszki są zdrowe :-) Ja też nie lubię wizyty jak nie ma usg.
Ja mam połowkowe dopiero za miesiąc i będzie to mój prawie 22 tc, jakoś późno chyba...
Ja mam połowkowe dopiero za miesiąc i będzie to mój prawie 22 tc, jakoś późno chyba...
Gabi to u nas byś była nie szczesliwa. Mamy tylko 2 usg. Jedno na ok 12 tyg i ostatnie połowkowe. Potem już nie. A wizyty co 2 miesiące średnio. Pod koniec ciąży częściej. Ogólne nie wiecej niż 7. Poprzednio mialam 6 w tym 2 przed samym porodem zeby statystyki podciągnąć. Nie ma lekarza na zadnej nie ma badania ginekologicznego i yo znaczy ze z ciąża jest dobrze bo jak zaczynają kierować to coś się dzieje. Więc wole unikać.
-kasieczek-
z ANCYMONKĄ w brzuszku!
Gabi - ja mam również półowkowe u mojego gina, jak bede w 22tc+1, wiec chyba nie za późno, no i mam jeszcze genetycze ty dzień przed czyli 21tc+1, bedzie dobrze - nasze maluszki rewelacyjnie się chowają
reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
Mamo Stacha ja też chcę się wystrzegać tabletek, już ich wystarczy. I dlatego na pewno zastosuję małą zmianę diety
Verita rzeczywiście z tym usg to nie poszaleli. Mój robi mi co wizytę, ale jeśli chodzi o badania gin. to nie przesadza. Wychodzi z założenia, widocznie zachodniego, że jeśli nic się nie dzieje to po co "grzebać" ;-)
Mamo Stacha ja też chcę się wystrzegać tabletek, już ich wystarczy. I dlatego na pewno zastosuję małą zmianę diety
Verita rzeczywiście z tym usg to nie poszaleli. Mój robi mi co wizytę, ale jeśli chodzi o badania gin. to nie przesadza. Wychodzi z założenia, widocznie zachodniego, że jeśli nic się nie dzieje to po co "grzebać" ;-)