reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Wiecie, pogadałam z moim kochanym teściem i mnie trochę uspokoił. On miał ostatnio poważne problemy ze zdrowiem no i trochę się interesuje i powiedział mi czym powinnam się tak naprawdę przejmować. Nie będę się nakręcać. Chyba przesadzam. Już po wczorajszych Waszych wypowiedziach miałam się uspokoić a nie doszukiwać ;) I koniec z "doktorem Google" ;-)

A teraz wolę czekać na dobre wieści od Was :-)

Ja po wizycie wsio przebiega prawidłowo niestety usg nie było :-( do tego przytyłam niby 5 kg ale jak ważyłam się tydzień temu to miałam 3 kg na plusie usg mam za tydzien tdo może dowiem się czegoś więcej ;-)
Małkus Kerna a jak tam u was ? ;-)

No nie będę się chwalić bo nie ma czym, hehe nie było USG tylko pogadanka i skierowanie na badania już z glukozą. Połówkowe odłożył na piątek za tydzień:baffled:
Małkus???
Magdzik a fajnie, że jest ok!!!!!W końću to jest najważniejsze!
Ja ostatnie USG miałam 31 lipca..seriooooooooooo nie mogę się doczekać tego USG

Gratuluje udanych wizyt!!!
Ja też już po, z maluszkiem wszystko dobrze, żadne wady się nie uwidoczniły, serduszko bije odpowiednio szybko, 143 uderzenia/min, pozostałe narządy też ok, zgodnie z wiekiem ciąży, łożysko na przedniej ścianie wysoko, szyjka długa 42mm, masa z pomiarów 320g, płeć męska :tak:

Gratulacje Kasia :-)

A ja tak jeszcze podpytam, bo odebrałam dziś wyniki krwi mam niby hemoglobinę, krwinki czerwone i hematokryt poniżej normy. Tzn. sprawdziłam u "doktora Google", że niby mój wynik jest jeszcze w normie, tylko według mojego laboratorium są inne normy...Konkretnie mam hemoglobinę 11,5. Piszą, że to może wiązać się z anemią a co za tym idzie nieciekawe rzeczy mogą się dziać z maluszkiem...Ja nie jestem z tych przesadzających, ale oczywiście teraz będę niecierpliwie czekać tydzień do wizyty, żeby dowiedzieć się czy wszystko ok.
Czy któraś z Was miała takie wyniki? Co mówił lekarz?
Ja swojemu powiem, że ma mi malucha dokładnie zbadać z każdej strony, żebym spokojna mogła być. No i czas chyba zacząć wcinać więcej ryb i innych takich z żelazem...
Marta, nie martw się, niska hemoglobina, którą można się martwić to 7-8. Twój wynik jest całkiem ok, ja bym się nie przejmowała, żelaza też bym nie suplementowała, na pewno jest w witaminach, które bierzesz i poszukaj w żywności. Żelazo w tabletkach nie jest fajne . . .

Magdzik, kerna, Mama Stacha gratuluje udanych wizyt!!!!! Ciesze się że nasze lutowe maluszki są zdrowe :-) Ja też nie lubię wizyty jak nie ma usg.
Ja mam połowkowe dopiero za miesiąc i będzie to mój prawie 22 tc, jakoś późno chyba...:sorry2:

Gabi to u nas byś była nie szczesliwa. Mamy tylko 2 usg. Jedno na ok 12 tyg i ostatnie połowkowe. Potem już nie. A wizyty co 2 miesiące średnio. Pod koniec ciąży częściej. Ogólne nie wiecej niż 7. Poprzednio mialam 6 w tym 2 przed samym porodem zeby statystyki podciągnąć. Nie ma lekarza na zadnej nie ma badania ginekologicznego i yo znaczy ze z ciąża jest dobrze bo jak zaczynają kierować to coś się dzieje. Więc wole unikać.

Gabi - ja mam również półowkowe u mojego gina, jak bede w 22tc+1, wiec chyba nie za późno, no i mam jeszcze genetycze ty dzień przed czyli 21tc+1, bedzie dobrze - nasze maluszki rewelacyjnie się chowają :)

reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Mamo Stacha ja też chcę się wystrzegać tabletek, już ich wystarczy. I dlatego na pewno zastosuję małą zmianę diety :)

Verita rzeczywiście z tym usg to nie poszaleli. Mój robi mi co wizytę, ale jeśli chodzi o badania gin. to nie przesadza. Wychodzi z założenia, widocznie zachodniego, że jeśli nic się nie dzieje to po co "grzebać" ;-)

Do góry