reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

hej dziewczyny,

mam pytanie, myślicie że warto iść na usg 4 d, w 26 tygodniu ciąży? Miałam nie iść, ale mąż ma imieniny w piątek i pomyślałam, że w związku z tym, że ani razu nie był ze mną na usg w ramach prezentu pójdziemy na 4 D obejrzeć wspólnie nasz skarb. Tylko czytałam, że warto iść albo do 22 tyd albo dopiero po 30, a ja tak w środku jestem i mam dylemat.

reklama
Dziewczyny byłam w piątek na usg połówkowym. Dzisiaj zaczęłam 23 tydzień ciąży. Ginekolog nie powiedział mi, że są jakieś nieprawidłowości, powiedział jedynie, że płód jest bez uchwytnych nieprawidłowości. Natomiast martwi mnie łożysko. Mianowicie na wyniku badania mam napisane: "Łożysko na ścianie przedniej G-1, nisko schodzące, nie dochodzące do ujścia wewnętrznego szyjki macicy." Czy mam się czym martwić?

andzia nie masz się czym martwić. Ważne że nie jest w kontakcie z ujściem macicy. Ja tak miałam na początku, ale w 95% przypadków w miarę rozwoju ciąży macica idzie do góry, więc nie ma obaw tym bardziej że u Ciebie nawet nie dotyka uw.

andzia, nie masz się czym przejmować, ja na połówkowym miałam "łożysko pokrywa brzeżne ujście wewnętrzne, na ścianie tylnej" i moja p. doktor powiedziała, że gdyby to był 30tc to by wskazała na łożysko przodujące, a na razie trzeba czekać na rozwój wydarzeń i obserwować jak będzie się macica zwiększała, bo może się podniesie.. więc na pewno co miesiąc badanie dopochwowe pod tym względem mnie czeka..no i mogę podplamiać, więc trzeba się oszczędzać:-( dodam tylko że czytałam gdzieś że większe szanse są że łożysko się podniesie jak jest na przedniej ścianie,więc i tak jesteś w lepszej sytuacji :tak: no i przy porodzie chyba bóle nie są takie straszne jeśli łożysko jest na przedniej ścianie..ale tego nie wiem na 100%-gdzieś czytałam. głowa do góry i nie zamartwiaj się, tylko duuuużo odpoczywaj!

andzia - ja też mam nisko łożysko, na tyle nisko, że jeszcze do niedawna byłam na luteinie, bo ciągle plamiłam. Ale lekarka kazała być dobrej myśli, musi pójść w górę:tak: U obydwu z nas, zobaczysz;-)

IMG_0792.jpg
Obiecane fotki :)

IMG_0799.jpg
Widzicie siusiaka??

reklama
Do góry